Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Stora Enson uusi toimitusjohtaja löytyi talon sisältä – Annica Bresky tuntee metsäjätin hyvin

Kuluttajapakkauskartonkeja paino- ja pakkaussovelluksiin valmistavaa Consumer Board -yksikköä viimeiset kaksi vuotta vetänyt Annica Bresky on nimitetty Stora Enson uudeksi toimitusjohtajaksi. Metsäkonserni saa 44-vuotiaasta Breskystä historiansa ensimmäisen naistoimitusjohtajan.

Annica Bresky on koulutukseltaan vesi- ja ympäristötekniikka-alan diplomi-insinööri Uppsalan teknillisestä korkeakoulusta. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli Stora Enson Kvarnsvedenin tehtaalla tuotannon esimiestehtävissä. Vuosina 2011-2013 Bresky toimi BillerudKorsnäsin Karlsborgin tehtaan tehtaanjohtajana, missä tuotanto on keskittynyt voimapapereihin. Vuonna 2013 hänet nimitettiin kuluttajapakkauskartonkeja valmistavan Holmenin tytäryhtiön Iggesund Paperboardin toimitusjohtajaksi. Tästä toimestaan hän palasi vuonna 2017 Stora Ensoon johtamaan Consumer Board -yksikköä.

- Toivotamme Breskyn lämpimästi tervetulleeksi uuteen tehtäväänsä. Hän tuo mukanaan laajaa kokemusta alaltamme, ja hänellä on vahva tausta liike-elämässä. Hän sopii mielestämme parhaiten jatkamaan Stora Enson strategian ja liiketoimintojen kehittämistä. Breskyllä on sekä vankkaa osaamista kasvun ja toiminnallisen erinomaisuuden edistämisestä että vahva painotus asiakkaisiin ja innovaatioihin. Hän soveltuu hyvin johtamaan vastuullisen uusiutuvien materiaalien yhtiömme muutosta, Stora Enson hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta kommentoi nimitystä.

- Tämä tehtävä on minulle suuri kunnia. Odotan innolla mahdollisuutta rakentaa Stora Enson tulevaisuutta yhdessä pätevien tiimiemme kanssa. Asemamme mahdollistaa kasvun yhdessä asiakkaidemme kanssa ja pystymme tukemaan heidän liiketoimintaansa kestävien ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Vahvistamme edelläkävijän asemaamme ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä yhdessä kollegoidemme, asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa eri puolilla maailmaa, tuleva toimitusjohtaja Bresky puolestaan totesi.

Breskyn on määrä aloittaa toimitusjohtajana 1. joulukuuta. Hän seuraa tehtävässä Karl-Henrik Sundströmiä, jonka halusta luopua Stora Enson toimitusjohtajan pestistä tiedotettiin elokuun lopulla. Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Sundström jatkaa toimitusjohtajana joulukuun alkuun ja jättää yhtiön arviolta ensi vuoden alkuneljänneksen aikana.

- Sundström on ollut kantava voima Stora Enson kehityksessä alansa johtavaksi yritykseksi vastuullisuudessa ja innovaatioissa. Hallitus arvostaa suuresti hänen vuosien aikana Stora Ensolle antamaansa arvokasta työpanosta, Eloranta kiitteli.

Ei pelkkä naiskortti

Breskyn nimitys Stora Enson toimitusjohtajaksi käynnisti sosiaalisessa mediassa keskustelua – sen verran harvinaista naisen nimitys ylimpään johtoon edelleen on.

Hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta kommentoikin Twitterissä nimitystä toteamalla, että ”Annicaa ei valittu, koska hän on nainen, vaan koska hän on paras.”

 

Myös metsäalaa seuraava Inderesin analyytikko Antti Viljakainen painotti Breskyn pätevyyttä nimitysuutista koskeneessa pikakommentissaan.

- Toimialan substanssiosaaja ja yhtiön hyvin tunteva Annica Bresky on mielestämme luonteva valinta viemään Stora Enson muutosstrategiaa eteenpäin. Sisäisen kandidaatin valinta toimitusjohtajaksi kertoo mielestämme Stora Enson hallituksen halusta säilyttää strateginen suunta valtaosin ennallaan, mikä oli sinällään odotettua. Lisäksi sisäisen kandidaatin valinnan myötä yhtiön vauhdilla etenevään strategian toteutukseen ei tule epäjatkuvuuskohtia, vaan tehtävien siirto on helppo toteuttaa jouhevasti, Inderesin Viljakainen kirjoitti.

Lisää aiheesta "Markkinat"