Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Stora Enso myy Pfarrkirchenin sahan Saksassa

Kauppa on osa metsäyhtiön kannattavuuden turvaamisohjelmaa. Stora Enson vuotuista liikevaihtoa kauppa pienentää arviolta 40 miljoonalla eurolla.

Stora Enso tiedottaa allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka myötä se myy Pfarrkirchenissä Saksassa sijaitsevan rakenteelliseen massiivipuuhun (KVH) keskittyneen sahansa LEO II. – VV1 GmbH -rahastolle, jota hallinnoi yksityinen pääomasijoitusyhtiö DUBAG Group.

Yhtiö kertoo kaupan olevan osa Stora Enson kannattavuuden turvaamisohjelmaa, ja se on linjassa yhtiön strategisen muutoksen kanssa keskittyä integroitujen puutuotetehtaiden kehittämiseen.

– Pfarrkirchenin saha on ei-integroitu jatkokäsittelylaitos, sillä on hyvä maine markkinoilla, erinomainen laitteisto ja osaava henkilöstö. Uudella omistajalla on Stora Ensoa paremmat mahdollisuudet kehittää sahan toimintaa pitkällä aikavälillä. Kauppa on määrä saada päätökseen vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Sillä ei ole merkittävää vaikutusta Stora Enson operatiiviseen liiketulokseen tai nettovelkaan.

Stora Enson vuotuista liikevaihtoa kauppa pienentää arviolta 40 miljoonalla eurolla. Yhtiön vuotuinen sahatavaran tuotantokapasiteetti pienenee noin 145 000 kuutiometriä.

– Olemme ylpeitä siitä, että Stora Enso on valinnut DUBAG Group ja sen LEO II. -rahaston kumppaniksi Pfarrkirchenin sahan vastuulliselle kehittämiselle ja irtautumiselle Stora Ensosta. Sahalla ja sen 90 työntekijällä on pitkäaikainen kokemus korkealaatuisen KVH:n tuotannosta, ja me jatkamme samalla tiellä tulevaisuudessa, DUBAG Groupin osakas Christoph Mödder sanoo.

 

DUBAG Group

DUBAG Group on Münchenissä sijaitseva pääomasijoitusneuvoja. Se neuvoo ja hallinnoi pääomasijoitusrahastoja, joiden tavoitteena on hankkia ja aktiivisesti kehittää yrityksiä erityistilanteissa. Tällä hetkellä yhtiö sijoittaa varoja LEO II. -rahastosta. Rahasto perustettiin syyskuussa 2019, ja se on saanut pääomasitoumuksia useilta institutionaalisilta sijoittajilta. 

Lisää aiheesta:

Stora Enso odottaa aikaa parempaa – kasvatti ja pidensi säästöohjelmaansa

Stora Enson uusi toimitusjohtaja löytyi talon sisältä – Annica Bresky tuntee metsäjätin hyvin

Heikentyvä suhdanne painoi Stora Ensoa

Lisää aiheesta "Markkinat"