Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Imatran tehtaiden Kaukopää kuorimo. Kuva: Stora Enso

Stora Enso investoi Imatran tehtaan modernisointiin 80 miljoonaa euroa

Investoinnilla Stora Enso tavoittelee kasvua pakkausmateriaalisegmentille. Imatran tehtaalla tuotetaan pakkauskartonkeja elintarvikkeille, juomille ja luksustuotteille.

Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen 80 miljoonaa euroa. Tehtaan modernisoinnilla parannetaan korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä.

Yhtiön mukaan investointi tukee konsernin strategiaa, jonka mukaisesti Stora Enso tavoittelee pakkausmateriaalisegmentin kasvua asiakassegmenteissä. Investoinnin on tarkoitus alkaa ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja valmistua vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana.

Imatran tehtailla tuotetaan korkealaatuisia pakkauskartonkeja elintarvikkeille, juomille ja luksustuotteille. Investoinnin tarkoituksena nykyaikaistaa Imatran tehtaiden puunkäsittelyprosessia ja keskittää se yhteen paikkaan. Projektiin kuuluu kolmannen kuorintalinjaston asentaminen, puuhakkeen käsittelyjärjestelmien parantaminen sekä muutoksia nykyisen puunkäsittelyalueen infrastruktuuriin.

Keskitetty ja nykyaikaisempi puunkäsittely parantaa prosessin vakautta ja tehokkuutta. Lisäksi uusi, tehokkaampi kuorintalinjasto vähentää prosessin vedenkulutusta ja pienentää ympäristövaikutuksia.

– Stora Enson pakkausmateriaalivalikoima nojaa suurten ja vahvojen integraattien, kuten Imatran tehtaiden, kilpailukykyyn. Imatran tehdas on yksi maailman suurimmista nestepakkauskartonkien valmistajista, ja palvelee asiakkaita maailmanlaajuisesti. Tehokas ja vakaa puunkäsittely on perusedellytys sekä sellun että kartongin tuotannolle, Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Imatran tehtaan pakkauskartongin vuotuinen tuotantokapasiteetti on 1 195 000 tonnia ja tehdas työllistää noin 900 henkilöä. Stora Enso on viime vuosina investoinut Imatran tehtaaseen yli 200 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta:

Stora Enson tulos ylitti ennusteet – markkinaolosuhteiden huono näkyvyys jatkuu

Stora Enso sulkee sanomalehtipaperikoneen Hylten tehtaalla Ruotsissa

Stora Enso investoi ristiinliimatun puun tuotantoon Tšekissä

Stora Ensolta olosuhteisiin nähden vakaa tulos

Stora Enso varautuu äkillisiin pudotuksiin – yt-neuvottelut käyntiin

Stora Ensolla odotettua vahvempi alkuvuosi – suunta varovaisesti vastatuuleen

Stora Ensolla karmea loppuvuosi – tuloksesta suli yli puolet

Stora Enson uusi toimitusjohtaja löytyi talon sisältä – Annica Bresky tuntee metsäjätin hyvin

 

Lisää aiheesta "Markkinat"