Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Stockmann sopeuttaa toimintaansa – lomautuksia, tulosvaroitus

”Vähittäiskaupan toimintaympäristö on muuttunut koronavirusvaikutuksista johtuen hyvin nopeasti, ja arvioimme, että nykytilanne vaikuttaa nopealla aikataululla merkittävästi myyntiimme," toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo.

Yhtiö arvioi maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vaikuttavan nopealla aikataululla Stockmann-konsernin liiketoimintaympäristöä.

– Vähittäiskaupan toimintaympäristö on muuttunut koronavirusvaikutuksista johtuen hyvin nopeasti, ja arvioimme, että nykytilanne vaikuttaa nopealla aikataululla merkittävästi myyntiimme. Tässä haastavassa tilanteessa sopeuttamistoimenpiteet ovat valitettavasti välttämättömiä yhtiön toimintaedellytysten turvaamiseksi, Stockmann Oyj Abp:n toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo.

Negatiivisten taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi Stockmann sopeuttaa henkilöstöresurssejaan heikentyneeseen kysyntään ja käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön määräaikaisista lomautuksista. Neuvottelut koskevat yhtiön koko tavarataloliiketoimintaa ja sen henkilöstöä Suomessa, yhteensä noin 1 400 henkilöä.

Tämänhetkisen arvion mukaan lomautukset toteutettaisiin siten, että kaikki yhteistoimintaneuvottelun piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin enintään 90 päivän jaksoksi. Neuvottelut alkavat 23.3.2020 ja niiden arvioidaan kestävän enintään kaksi viikkoa. Vastaavia henkilöstön sopeuttamistoimia tehdään myös Stockmannin Baltian toiminnoissa.

Stockmann antoi tulosvaroituksen

Keskiviikkona 18.3. yhtiö arvioi, että koronaviruksen (COVID-19) puhkeaminen sekä sen aiheuttamat monet rajoitukset ja säännökset tulevat merkittävästi heikentämään sen liiketoimintojen volyymiä ja kannattavuutta.

Päivitetty tulosennuste vuodelle 2020:
Liiketoimintaympäristössämme tapahtuneiden nopeiden muutoksien takia Stockmannin aikaisempi tulosennuste, julkaistu 13.2.2020, ei ole enää validi. Stockmann julkaisee uuden tulosennusteen, kun markkinanäkymämme ovat selkeämmät.

Aiempi tulosennuste vuodelle 2020 (julkaistu 13.2.2020):
Stockmann arvioi konsernin liikevoiton kasvavan selvästi vuonna 2020 (2019: 13,3 miljoonaa euroa).

Stockmann julkaisee tammi–maaliskuun 2020 osavuosikatsauksensa 30.4.2020.

 

Lisää aiheesta:

Stockmann lunasti lupaukset - osinkoa ei vielä jaossa

Finnair leikkaa 90 prosenttia lennoistaan - Tulosvaroitus: edessä tappiollinen vuosi

Nämä osakkeet saattavat hyötyä "stay-at-home" taloudesta

Inderes: Helsingin pörssissä odotettavissa joukko negatiivisia tulosvaroituksia

Nordea: koronavirus vie Suomen taantumaan – kylmäpäisyys palkitaan sijoittamisessa

Viisi vinkkiä sijoittajalle: Älä hätäile, vaan pysy sijoitussuunnitelmassasi

Lisää aiheesta "Markkinat"