Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen

Stockmann jätti tänään hakemuksen yrityssaneerausmenettelyyn. Koronaviruspandemia on leikannut asiakasmääriä äkillisesti ja rajusti. 

– Koronaepidemian vuoksi olemme valitettavasti tilanteessa, jossa joudumme etsimään uusia keinoja viedä Stockmann-konsernia eteenpäin. Ensisijaisena tavoitteenamme on nyt turvata yhtiön toimintaedellytykset ja säilyttää työpaikat, toimitusjohtaja  Jari Latvanen toteaa yhtiön tiedotteessa.

– Huolimatta siitä, että Stockmann-tavarataloliiketoiminnan ja Lindexin verkkokauppa on jatkanut kasvuaan viime viikkoina voimakkaasti, digitaalisen asioinnin kasvu ei tässä poikkeuksellisessa tilanteessa riitä korvaamaan asiakasmäärien erittäin voimakasta laskua.

– Keväällä 2019 tehdyt strategiset valinnat ovat osoittautuneet oikeiksi, ja konsernin liiketoiminta on kehittynyt niin vuonna 2019 kuin tammi‒helmikuussa 2020 tavoitellulla tavalla,  hallituksen puheenjohtaja, Lauri Ratia toteaa.

– Koronaepidemian aiheuttama ennennäkemätön tilanne johti kuitenkin tilanteeseen, jossa asiakasmäärien lasku on ollut erittäin voimakasta ja yhtiön kassavarat ovat ehtyneet. Tässä erittäin vaikeassa tilanteessa yhtiön hallitus on päättänyt Stockmannin hakeutumisesta yrityssaneeraukseen. Selkeä näkemyksemme on, että Stockmann-konsernilla on käynnistettyjen toimenpiteiden myötä kannattavan liiketoiminnan edellytykset olemassa, Ratia jatkaa.

Yrityssaneerausmenettely ei koske konsernin tytäryhtiöitä eli Stockmann-tavarataloja Baltiassa eikä Lindexiä.

Hakemus yrityssaneerausmenettelyyn on jätetty Helsingin käräjäoikeudelle 6.4.2020.

– Yhtiö on keskustellut pankkisyndikaattinsa ja tiettyjen muiden suurten velkojien kanssa aikomuksestaan jättää hakemus yrityssaneerausmenettelyn aloittamiseksi. Kyseiset velkojat, jotka edustavat yli viidennestä kaikista yhtiön tunnetuista velkojista, ovat alustavasti ilmaisseet suhtautuvansa myönteisesti hakemuksen jättämiseen.

Yhtiön hallitus kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen päättämään yrityssaneeraushakemuksen jatkamisesta myöhempänä erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Yhtiö kutsuu varsinaisen yhtiökokouksen koolle erikseen myöhemmin.

– Uskomme vahvasti, että Stockmann-konsernin valittu strategia on oikea. Jatkamme Lindexin brändin voimakasta kehittämistä yhdeksi merkittävistä eurooppalaisista muotitoimijoista samoin kuin Stockmann-tavarataloliiketoiminnan kehittämistä kolmea perusperiaatettamme noudattaen: tarjoamme uniikkeja ja korkealaatuisia tuotteita, parasta palvelua asiakkaillemme sekä tuomme uutuuksia maailmalta Suomeen ja Baltiaan. Yhtäaikaisesti haluamme toimia vastuullisena yrityskansalaisena koko arvoketjussamme ja saattaa konsernin talous terveelle pohjalle, Latvanen päättää.

Stockmann julkistaa tammi‒maaliskuun osavuosikatsauksen 30.4.2020. Yhtiö julkaisee uuden tulosennusteen, kun markkinanäkymät ovat selkeämmät.

Lisää aiheesta

Stockmann sopeuttaa toimintaansa – lomautuksia, tulosvaroitus

Stockmann lunasti lupaukset - osinkoa ei vielä jaossa

Positiivinen tulosvaroitus: Stockmannin ja Lindexin loppukiri

 

Lisää aiheesta "Markkinat"