Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sijoittajabarometri: Nordea on selvästi kiinnostavin yhtiö

Nordea on ollut paljon esillä, mikä selittänee sen kiinnostavuutta sijoittajien silmissä.

Pankki- ja rahoitussektori on Nordean ja Sammon johdolla edelleen sijoittajia kiinnostavin toimiala. Se ohitti vuosi sitten lääkkeet ja terveydenhoidon, joka on toiseksi kiinnostavin toimiala. Teknologia pysyi vielä kolmantena, vaikka energiasektori on ajanut sen kiinni. Myös metsäteollisuuden kiinnostus on selvästi kasvamassa.

Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ihmettelee pankkisektorin kiinnostavuutta.

– Ala elää hurjassa muutoksessa. On hyvin mahdollista, että normaalia kivijalkapankkia ei enää joidenkin vuosien päästä edes ole, kun uudet direktiivit pakottavat pankkeja avaamaan omia rajapintojaan. Alalle tulee paljon uusia pelaajia, jotka pystyvät hiomaan ketterästi palvelutarjontaansa uudenlaista kysyntää vastaavaksi, Paasi sanoo.

Danske Bankin strategi Tuukka Kemppainen arvioi, että Nordea voi olla kiinnostavin yhtiö jo siitä syystä, että se on ollut paljon esillä. Molempien mielestä yhtiö on saanut paljon negatiivista niskaansa. Kiinnostusta voi olla myös siksi, että osakekurssin koetaan olevan houkuttelevan alhaalla.

Paasin mukaan lääkkeet ja terveydenhuolto -toimialalla tapahtuu paljon positiivista ja väestön ikääntymisen megatrendi lisää alan palvelujen kysyntää. Siksi alalla nähdään mahdollisuuksia rajuihinkin kurssinousuihin.

Kemppainen taas ihmettelee hieman toimialan suosiota, kun suomalaisyhtiöitä ei löydy kymmenen suosituimman joukosta. Orion on sijalla 11, Revenio sijalla 14 ja Terveystalo sijalla 29.

– Voi olla, että sijoittajat katsovat Suomea pidemmälle. Ruotsissa ja Tanskassa on monia alan huippuyhtiöitä, kuten myös Yhdysvalloissa, Kemppainen sanoo.

Paasi olisi odottanut, että teknologia olisi toimialoista kuitenkin kärjessä eikä vasta kolmosena.

 

Kiinnostavimmat pörssiyhtiöt:

  1. Nordea (mainintoja 686)
  2. Nokia (mainintoja 378)
  3. Sampo (mainintoja 283)
  4. Neste (mainintoja 264)
  5. UPM (mainintoja 255)
  6. Fortum (mainintoja 182)
  7. Wärtsilä (mainintoja 147)
  8. Kone (mainintoja 128)
  9. Nokian Renkaat (mainintoja 104)
  10. Telia (mainintoja 101)


Tietoykkönen Oy toteutti Sijoittajabarometrin Suomen Osakesäästäjien, Pörssisäätiön ja Viisas Raha -lehden toimeksiannosta. 

Lisää aiheesta "Markkinat"