Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Uusien alppitalojen neliöhinnat pyörivät Levin keskustassa noin 5 500–6 500 eurossa. Huviloista saa pulittaa 3 000 euron molemmin puolin per neliö riippuen koosta, sijainnista ja varustetasosta. Kuva: Pixabay

Sijainti ratkaisee Lapin mökin suosion

Tunturi-Lappi houkuttelee matkailijoita entistä enemmän ympäri vuoden. Parhaimmillaan kakkoskodista saa tuottoa omien Lapin reissujen kulujen kattamiseksi. 

Kittilässä sijaitseva Levi tarjoaa tykkylunta, ruskan väriloistoa ja yöttömiä öitä. Siellä on myös erinomainen keskusta kattavine palveluineen, ja kansainvälinen lentokenttä vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä. 

Loistavien puitteidensa ansiosta Levi on Lapin matkailukeskuksista suosituin, ja moni haluaa sieltä oman mökin.

– Vapaa-ajan asuntojen kauppa on kasvanut Levillä koko ajan vuodesta 2016 lähtien, yrittäjä ja kiinteistövälittäjä Markku Mäntylä Kiinteistömaailma Levistä vahvistaa.

Ostajat ovat usein perheitä, joille tärkeintä on latujen ja rinteiden hyvä sijainti asuntoon nähden. Monesti ostetaan kolmen sukupolven käyttöön sopiva tilava huvila. Oma vapaa-ajan asunto on usein kakkoskoti, jossa vietetään pitkiäkin aikoja. Vapaa-ajan kuluja katetaan vuokraamalla asuntoa ulkopuolisille.

”Myyjä saa kyllä omansa pois”

Kaikista kysytyimpiä asuntoja, alppitaloja ja huviloita, rakennetaan alueelle jatkuvasti lisää. Kapasiteetti kasvaa keskimäärin reilulla tuhannella vuodepaikalla vuosittain.

Uusien alppitalojen neliöhinnat pyörivät Levin keskustassa noin 5 500–6 500 eurossa. Huviloista saa pulittaa 3 000 euron molemmin puolin per neliö riippuen koosta, sijainnista ja varustetasosta. Vanhoja, hiukan syrjässä olevia puurakenteisia mökkejä saa jopa alle 1 500 euron neliöhinnalla. 

– Tällä hetkellä omistaja saa loma-asunnon myydessään omansa pois, ja gryndaaminenkin on kannattavaa, Mäntylä rohkaisee.   

Vuokraaminen on helppoa ja tuottoisaa

Monet asuntosijoittajat ovat kiinnostuneita lähellä keskustaa sijaitsevista asunnoista, joita on helppo vuokrata. 

– Vuokraaminen on erittäin helppoa, ja siihen löytyy hyviä palveluja. Esimerkiksi Levillä toimiva keskusvuokraamoiden markkinajohtaja Levin Matkailu Oy räätälöi palvelut asunnon omistajan tarpeiden mukaan, Mäntylä vinkkaa.

Vuokraamisen osaava omistaja saa sijoitukselleen mukavaa tuottoa ja nauttii lisäksi omistamastaan vapaa-ajan asunnosta juuri silloin, kun itse haluaa.

 

Vapaa-ajan asuntojen kauppa on kasvanut Levillä koko ajan vuodesta 2016 lähtien.

Mieti näitä ennen vapaa-ajan asunnon ostamista:

1) Sijainti: Onko asunnon sijainti ihanteellinen harrastuksiesi kannalta? Käytätkö paljon keskustan palveluja?

2) Vuokraaminen: Haluatko vuokrata asuntoasi silloin, kun et itse sitä käytä? Vuokralainen arvostaa keskeistä sijaintia.

3) Käyttöajankohta: Kuljetko asunnolle omalla autolla vai julkisilla kulkuvälineillä? Esimerkiksi Levillä kulkuyhteydet ovat hyvät lentokentältä ympäri vuoden, mutta paikallisliikenne toimii vain hiihtosesongin aikana.

4) Ikä ja kunto: Tykkäätkö remontoida vai olisiko uusi asunto sittenkin enemmän sinun juttusi?

Lisää aiheesta "Markkinat"