Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Nokian Oulun testilaboratoriossa kehitetään 5G-verk­ko­tek­no­lo­gi­aa.

Siirrypä syrjään FAANG-ryhmä – Osakestrategi suosittelee nyt MANG-osakkeita, joissa on myös suomalaisväriä

Sijoittajan kannattaa pohtia salkkunsa laajentamista uudella osakeryppäällä, vinkkaa amerikkalaisstrategi.

Lyhenne FAANG on jo tuttu monille varsinkin teknologiasektorista kiinnostuneille osakesijoittajille. Viiden yhtiön nimestä eli Facebookista, Amazonista, Applesta, Netflixistä ja Googlesta koostuva akronyymi on kuvastanut teknosektorin viime vuosien suosikkiosakkeita.

Näiden osakkeiden kurssit ovatkin nousseet voimakkaasti ja esimerkiksi Netflix kohtaa enenevässä määrin kovenevaa kilpailua, joten amerikkalaisen Ariel Investmentsin sijoitusjohtaja ja globaalin osakesalkun salkunhoitaja Rupal Bhansali on miettinyt niille sopivaa vaihtoehtoa.

- Nyt kannattaa katsoa pidemmälle kuin jo tutuksi tullutta FAANG-osakepakettia. Jos haluaa kerätä tuottoa, salkkua voi laajentaa MANG-ryhmällä, jotka koostuvat sijoittajien hyljeksimistä, väärinymmärretyistä ja väärin hinnoitelluista osakkeista, Bhansali sanoi Yahoo Financen On the move -ohjelmassa.

Kansainvälinen ryhmä

Mistä siis MANG-ryhmä koostuu? Bhansalin mukaan neljän kirjaimen taustalta löytyy kaksi vakiojäsentä (M ja N), kun taas kahteen muuhun (A ja G) on pari vaihtoehtoa.

Ryppään M tarkoittaa ranskalaista rengasvalmistajaa Micheliniä. Yhtiön tuotteet luokitellaan useimmiten kuluttajasektorilla harkinnanvaraisiin ostoksiin, mutta Bhansalin mukaan ne pitäisi nähdä pikemminkin perustarvikkeina.

- Jokaisen pitää uusia autonsa renkaat jossain vaiheessa, ei se ole harkinnan varaista.

Michelinin p/e-luku on 11,5 ja osinkotuotto noin neljä prosenttia, kun kuluttajien harkintaan nojaavilla yhtiöillä ne ovat Bhansalin mukaan keskimäärin 20 ja kaksi prosenttia.

- Siten markkinoilta on löydettävissä tuottopotentiaalia, jos vain tietää, mistä etsiä.

A-osakkeeksi Bhansalilla on kaksi vaihtoehtoa: hollantilainen ruokakauppaketju Ahold tai amerikkalainen digitaaliseen laskutukseen erikoistunut Amdocs.

Lyhenteessä N tuo mukaan suomalaisväriä, sillä toinen ryhmän ”vakiojäsen” on Nokia.

- Nokialla pääsee kiinni nousevaan 5G-trendiin markkinoiden toiseksi suurimman verkkolaitevalmistajan kautta. Oikeastaan verkkopuolella on enää jäljellä kaksi laitevalmistajaa, sillä kuten tiedetään, Huawei on suurissa ongelmissa. Siten Nokia ja Ericsson tulevat hallitsemaan pääosaa 5G-markkinasta, Bhansali uskoo.

Viimeiseksi eli G-yhtiöksi Bhansalilla on jälleen kaksi vaihtoehtoa. Amerikkalainen biofarmasiayhtiö Gilead tai brittiläinen lääke- ja terveyssektorin jätti GlaxoSmithKline.

Lisää aiheesta "Markkinat"