Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Yhteistyö kohdistuu alkuvaiheessa Keski-Eurooppaan toimitettaviin suuriin aurinkolämpöprojekteihin. Kuva: Savosolar

Savosolar aloittaa aurinkolämpöjärjestelmäyhteistyön Uniperin kanssa

Mikkeliläisyhtiö kertoi solmineensa aiesopimuksen aurinkolämpöprojekteista Fortumin osakkuusyhtiön, saksalaisen Uniperin kanssa.

Savosolar on solminut aiesopimuksen yhteistyöstä suurien aurinkolämpöjärjestelmien toteutuksessa teollisuuden prosessilämmön ja kaukolämmön tarpeisiin saksalaisen energiayhtiö Uniperin kanssa. Suunniteltu yhteistyö sisältää järjestelmien myynnin, suunnittelun, toteutuksen ja tarvittaessa operoinnin. 

Yhteistyön kaavaillaan keskittyvän alkuvaiheessa maantieteellisesti Eurooppaan, erityisesti Saksaan, Itävaltaan ja Hollantiin, mutta yhtiön mukaan sopivia kohteita voidaan etsiä myös muualta maailmasta. Osapuolten tavoitteena on selvittää ensimmäisiä yhteistyöprojekteja ensi vuoden aikana. 

- Olemme ylpeitä siitä, että Uniper on valinnut Savosolarin yhteistyökumppanikseen tällä alueella. Yhdessä nykyisen verkostonsa kanssa, Savosolar on jo tällä hetkellä yksi maailman johtavista yrityksistä suurien aurinkolämpöjärjestelmien toimittamisessa. Tämä uusi yhteistyö on yksi merkki siitä, että yhtiö on valinnut oikean tien sekä teknologiansa että liiketoimintansa kehittämisessä, toimitusjohtaja Jari Varjotie kertoo tiedotteessa.

Uniper on maailman johtavia energiayhtiöitä. Suomalainen Fortum on pitkään havitellut saksalaisyhtiötä ja on nostamassa omistuksensa lokakuussa julkistetulla kaupalla jo reiluun 70 prosenttiin.

- Odotamme innolla yhteistyötä. Uniperin laajan energiasektorin osaamisen, taloudellisten resurssien ja globaalin toiminnan yhdistäminen Savosolarin aurinkolämmön osaamiseen ja kokemukseen tulee vahvistamaan mahdollisuuksia kiihdyttää suurten aurinkolämpöjärjestelmien hyödyntämistä puhtaana energialähteenä, Varjotie ennakoi.

Kurssi loikkasi komeasti

Helsingin First North -kauppapaikalla noteeratun Savosolarin osake harppasi vahvaan loikkaan uutisesta. Kello 13.42 kurssi oli hulppean 26,7 prosentin nousussa, millä hieman yli sentin hintainen osake oli kallistunut 0,0109 euroon.

Samaan aikaan Helsingin pörssin pääindeksi oli 0,3 prosentin nousussa.
 

Lisää aiheesta "Markkinat"