Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Tuoreen tutkimuksen mukaan 85 prosenttia suurista yrityksistä operoi monipilviverkkoja ja 98 prosenttia suunnittelee jatkos­sa käyttävänsä useita hybridipilviä.

SSH sai Yhdysvalloissa patentin uudelle tietoturvakeksinnölleen

Patentti antaa tietoturvayhtiön mukaan sen PrivX-tuotteelle merkittävän kilpailuedun uuden sukupolven nopeasti kasva­villa PAM-markkinoilla.

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) myönsi SSH Communications Security Oy:lle patentin tietoturvatekniikkaan, joka suojaa turvallisen salasanattoman pääsyn palvelimiin hybridiympäristöissä, joissa on sekä perinteisiä kone­sali­palvelimia että pilviresursseja.

Yhtiön tiedotteen mukaan patentti antaa SSH:n PrivX-tuotteelle merkittävän kilpailuedun uuden sukupolven nopeasti kasva­valla PAM-markkinoilla (Privileged Access Management) hybridiympäristöissä, jotka ovat olennainen työkalu yrityksille niiden ottaessa käyttöön pilviresursseja. Nopeasti kasvavien PAM-markkinoiden koko on useita miljardeja euroja vuodessa.

Yrityksien tietoturvapalveluja suunnittelevalla ja toimittavalla yhtiöllä on samaa keksintöä koskevia patenttihakemuksia vireillä myös EU:ssa ja muilla keskeisillä alueilla.

– Olemme tyytyväisiä, että USPTO on tunnistanut PrivX-teknologian ainutlaatuisuuden ja myöntänyt tälle keksinnölle patentin, SSH:n toimitusjohtaja Kaisa Olkkonen toteaa tiedotteessa. 

– Patentti validoi PrivX:n tärkeän ominaisuuden, joka mahdollistaa turvallisen, salasanattoman ja tarpeeseen perustuvan pääsyn hybridiverkkoihin tavalla, joka on käyttäjille läpinäkyvä.

SSH:N tiedotteessa kerrotaan, että IBM:n tuoreen tutkimuksen mukaan 85 prosenttia suurista yrityksistä operoi monipilviverkkoja ja 98 prosenttia suunnittelee jatkos­sa käyttävänsä useita hybridipilviä. Valtaosalla näistä yrityksistä on jatkossakin käytössä suuri määrä perinteisiä konesalipalvelimia, joita ne operoivat yhdessä uusien pilviresurssien kanssa.

Tiedotteen julkistamisen jälkeen SSH:n osake lähti reippaaseen yli 35 prosentin kiitoon, mutta päätyi lopulta 21,7 prosentin nousuun.
 

Lisää aiheesta

SSH antoi tulosvaroituksen – koko vuoden myynti jää odotuksista ja valuutoistakin tulee lunta tupaan

 

Lisää aiheesta "Markkinat"