Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Talvikaudelle 2019-2020 suunnitellut testitapahtumat “2020-projektille” päätettiin siirtää ensi vuoden alkuun. Kuva: Rush Factory

Rush Factoryltä tulosvaroitus – taustalla tapahtumien lykkääntymisiä ja odotuksia matalampia lippujen hintoja

Tapahtumajärjestäjän kuluva vuosi on jäämässä taloudelliselta tasoltaan selvästi odotuksia heikommaksi.

Tapahtuma- ja elämyskonsepteja kehittävä ja toteuttava Rush Factory varoittaa sekä liikevaihtonsa että käyttökatteensa jäävän selvästi aiempaa arviota heikommiksi.

Yhtiö odottaa nyt koko vuoden liikevaihdokseen noin 4,0 miljoonaa euroa ja käyttökatteen olevan noin 0,8 miljoonaa euroa. Aiemmin tilikauden liikevaihdon ennakoitiin olevan 4,4-5,1 miljoonaa euroa ja käyttökatteen 1,2-1,6 miljoonaa euroa.

Täysin odottamatonta tulosvaroitus ei ollut, sillä Rush Factory oli huomauttanut taloudellisten tavoitteiden riippuvan siitä, ajoittuvatko vuodenvaihteen tietämiin kaavaillut tapahtumat tämän vai ensi vuoden puolelle. Nyt hankkeet ovat siirtymässä uuden vuoden puolelle.

- Uudet talvikaudelle suunnitellut tapahtumat ajoittuvat vuoden 2020 puolelle. Talvikaudelle 2019-2020 suunnitellut testitapahtumat “2020-projektille” päätettiin siirtää alkuvuoteen 2020, yhtiö kertoo.

Rush Factoryn mukaan “2020-projektin” testitapahtumat eivät tule olemaan täysin tulevan konseptin tapahtumien kaltaisia, vaan tarkoituksena on testata yksittäisiä osia tulevasta konseptista.

- Vaikka testitapahtumien liikevaihtopotentiaali onkin merkittävä, päätettiin testit siirtää vuoden 2020 puolelle, jotta varmistetaan testitapahtumista saatavan kokemuksen ja palautteen hyödynnettävyys uudelle konseptille sen kehityksen edetessä positiivisesti.

Yhtiö aikoo tiedottaa “2020-projektista” lisää alkuvuodesta 2020.

Muitakin harmeja

Lisäksi Color Obstsacle Rush -konseptin myynnin odotettiin vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana olevan hieman toteutunutta parempi.

- Tapahtumat vuoden toisella puoliskolla ovat usein pienempiä kuin ensimmäisellä puoliskolla ja tapahtumien markkinointi kesän aikana ei onnistunut suunnitelmien mukaisesti. Lisäksi markkinoinnin kustannukset ovat ylittäneet odotetun. Strategian mukaisesti viime vuonna myytiin aggressiivisemmin lippuja heti myynnin alusta ja jopa isoja tapahtumia myytiin loppuun jo alemmilla hintaportailla, yhtiö selvittää tulosvaroituksen taustoja.

Seuraavalle kaudelle Rush Factoryn strategiana on myydä lippuja hieman maltillisemmin alussa ja tämän avulla nostaa lippujen keskihintaa tätä vuotta korkeammaksi.

Vielä yksi syy tulosvaroitukselle oli keväällä pilotoitu Duudsonit Funland -konsepti.

- Alun perin tarkoituksena oli aloittaa Duudsonit Funland -kiertue jo tämän vuoden aikana, mutta kiertueen aloitus on nyt siirretty ensi vuodelle. Näin ollen pilotoinnin ja konseptin kehityksen kulut tulivat tämän vuoden puolelle, varsinaisten tulojen siirtyessä ensi vuodelle. Duudsonit Funlandin pilotoinnissa tarkoituksena ei ollut hankkia suurta asiakasmäärää, jolloin kulurakenne pilotoinnissa on varsinaista kiertueen kulurakennetta korkeampi.

Yhtiön mukaan Duudsonit Funland -konsepti on tämän vuoden aikana otettu myös osaksi “2020-projektille” rakennettavaa kalustoa. Se tulee jatkossa hyödyntämään samaa kalustoa, eri vuodenaikana, laajentaen kehitettävän kaluston käyttöastetta.

Pieni reaktio

Rush Factoryn tulosvaroitus ei saanut Helsingin pörssissä aikaan mittavia laineita, joskin yhtiön kurssi taittui huonoista uutisista laskuun.

Vähän vaihdettu osake oli kello 10.52 3,5 prosentin laskussa 3,36 eurossa.

Samaan aikaan pörssin yleisindeksi OMXH oli 0,4 prosenttia plussalla.

Lisää aiheesta "Markkinat"