Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Riskinälän paluu nosti korkoja

Tiedot kauppasovun häämöttämisestä Yhdysvaltain ja Kiinan välillä vahvistivat riskihaluja markkinoilla, mikä purki valtionlainojen turvasatamakysyntää ja heijastui korkoihin nousuna.

Toiveet kauppasopimuksen synnystä ylittivät päivän heikon data-annin. Etenkin Yhdysvalloista saatu palvelualojen ISM-indeksi jäi selvästi odotuksista maaliskuussa ja siten vahvisti näkemystä jenkkitalouden pehmenemisestä. Indeksi päätyi lukemaan 56,1, kun ekonomistit olivat ennakoineet tasoksi 58,1.


Illansuussa Yhdysvaltain kymmenen vuoden lainan korko oli neljän pisteen nousussa 2,52 prosentissa. Saksan vastaavan lainan korko oli noussut viisi pistettä 0,000 prosenttiin.


Asuntolainojen viitekorkona käytetty vuoden euribor noteerattiin keskiviikkona -0,11 prosenttiin. 

Finnvera haki miljardin lainan


Valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera laski tänään liikkeeseen kymmenen vuoden pituisen 1,0 miljardin euron lainan. Finnveran vuoden ensimmäisessä emissiossa kysyntä oli vilkasta – yli 90 sijoittajan merkintöjen kokonaismäärä ylitti 2,8 miljardia euroa.
Joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen Finnveran EMTN-lainaohjelman (Euro Medium Term Note) puitteissa. Sen alla liikkeeseen lasketuilla lainoilla on valtion takaus ja niiden luokitus vastaa Suomen valtion pitkäaikaiselle velalle annettua luokitusta. Moody’sin luokitus Finnveralle on Aa1 ja Standard & Poor’sin AA+.


Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat Credit Agricole CIB, Danske Bank, Deutsche Bank, Nordea ja TD Securities.


Finnveran tehtävänä on parantaa ja monipuolistaa yritysten rahoitusmahdollisuuksia lainoin, takauksin ja vienninrahoituspalveluin.
 

Lisää aiheesta "Markkinat"