Lehti suomalaiselle sijoittajalle
Rakennustelineet

Ramirent ranskalaisen Loxamin haltuun

Ranskalainen konevuokrausyhtiö Loxam on tehnyt Ramirentistä kovan käteistarjouksen, jossa suomalaisyhtiön osakkeesta tarjotaan 9,00 euroa. Tarjouksessa on 65,4 prosentin preemio verrattuna Ramirentin perjantaiseen 5,44 euron päätöskurssiin.

Loxamin avoimen tarjouksen mukaisesti Ramirentin osakkeiden arvo asettuu noin 970 miljoonaan euroon. Perjantain päätöskurssilla laskettuna suomalaisyhtiön markkina-arvo oli noin 588 miljoonaa euroa.

Ramirentin liikevaihto oli viime vuonna noin 719 miljoonaa euroa.

Ramirentin osake oli iltapäivällä kirinyt kiinni lähes koko hintapreemion ja liikkui Helsingin pörssissä 8,945 eurossa. Muhkeilla 64,4 prosentillaan konevuokraaja keikkui nousijalistan kärjessä ylivoimaisella kaulalla.

 

Suositellaan omistajille

Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka sanoo yhtiön tiedotteessa, että merkittävä preemio heijastelee ranskalaisten vahvaa uskoa Ramirentiin arvokkaana tulevaisuuden hankintana, joka tuottaa uusille omistajille kunnollista lisäarvoa.

Ramirentin hallitus suosittelee osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä, minkä yhtiön suuret osakkeenomistajat ovat jo tehneet. Yksi suurimmista osakkeenomistajista on Nordstjernan AB, jonka toimitusjohtaja Peter Hofvenstam pitää ostotarjousta erittäin houkuttelevana.

 

Loxamilla yli 50 vuoden kokemus konevuokrauksesta

Ranskalaisyhtiö on perustettu vuonna 1967 ja se on nykyään Euroopan suurin toimija konevuokrauksessa. Loxamin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 1,5 miljardia euroa ja yhtiö on erikoistunut rakentamisen lisäksi teollisuuden ja julkisten töiden koneiden vuokrausbisneksiin.

Ramirentin ja Loxamin yhdistymisestä syntyy paitsi Euroopan suurin, mutta myös maailman kolmanneksi suurin konevuokrausyhtiö.

Viime vuosina yhtiö on kansainvälistynyt voimakkaasti ja Loxam toimii nykyään 22 maassa. Myös johto on erittäin kokenutta, sillä esimerkiksi toimitusjohtaja Gérard Déprez on työskennellyt konevuokrausbisneksessä 33 vuoden ajan. Yhtiöllä on noin 7 900 työntekijää ja sillä on kolmanneksi eniten henkilönostureita maailmassa.

-Ramirentin ja Loxamin yhdistelmä on ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa aidosti yleiseurooppalainen johtaja laitteiden vuokrausmarkkinoilla. Loxam on tuntenut, seurannut ja arvostanut Ramirentia jo useita vuosia, ja arvostaa sen kokenutta johtoryhmää ja työntekijöitä sekä vahvaa asemaa kaikilla toimintamarkkinoillaan. Ramirentin hankinta  sopii Loxamin strategiaan rakentaa maantieteellisesti monipuolista liiketoimintaa, jossa on paremmat mahdollisuudet palvella asiakkaita. Nyt yhdistämme kaksi vahvaa ja taloudellisesti kestävää yhtiötä, jotka täydentävät toisiaan, Déprez perusteli hankintaa tiedotteessa.

-Loxamin tarjous luo aidosti yleiseurooppalaisen laitevuokraamoyhtiön, jolla on laaja tarjonta ja pohja tulevaisuuden kasvulle, millä voidaan palvella sekä asiakkaiden tarpeita että työntekijöiden kehitystä. Lisäksi Loxamin käteisostotarjouksen hinta on houkutteleva osakkeenomistajillemme. Loxamin yritysostojen ja niiden integroimisen historian perusteella uskon, että se tarjoaa hyvän kodin Ramirentille, hallituksen puheenjohtaja Ulf Lundahl puolestaan kommentoi.

Lisää aiheesta "Markkinat"