Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Pyynikin käsityöläispanimon suunnitelmat yhdistää osakesarjat ja järjestää suunnattu osakeanti  suututti piensijoittajat.

Pyynikin käsityöläispanimo peruu suunnatun annin ja sijoittajia suututtaneet aikeet yhdistää osakesarjat

Pyynikin käsityöläispanimo perui ylimääräisen yhtiökokouksen sekä suunnatun osakeannin ja ilmoitti järjestävänsä tiedotustilaisuuden osakkailleen keskiviikkona.

Pyynikin uusi panimo peruu perjantaille 24.4.2021 kutsutun ylimääräisen yhtiökokouksen eikä toteuta suunnattua osakeantia tamperelaiselle yrittäjä Samu Saarikoskelle. Saarikoskesta olisi tullut nopeasti kasvavan panimon toinen pääomistaja Tuomas ja Rauno Peren perheiden ohella.

Panimolla on parhaillaan käynnissä osakeanti, jolla on tarkoitus kerätä neljä miljoonaa euroa Virossa sijaitsevien panimotilojen hankintaan. Aikaisempia pienosakkaita on kuitenkin kummastuttanut tieto, että yhtiö on samanaikaisesti suunnitellut äänivaltaisen A-osakesarjan osakkeiden muuttamista B-osakkeista niin, että yhdellä A-osakkeella saisi 20 B-osaketta.

A-osakkeella on 20-kertainen äänivalta B-osakkeeseen verrattuna, joten äänivaltaan ei tulisi muutoksia, mutta konvertointisuhde liudentaisi olennaisesti B-osakkeenomistajien osuutta yhtiön tulevista mahdollisista voitoista.

– Esimerkiksi Stockmann yhdisti juuri osakesarjansa ja siinä äänivaltaiset A-osakkeet vaihdettiin vain 1,1 kappaleeseen B-osakkeita, vaikka äänivaltaero oli kymmenkertainen, Osakeliiton hallituksen jäsen ja Pirkanmaan Osakesäästäjien puheenjohtaja Matti Hirvonen huomauttaa.

Piensijoittajat ihmeissään

– Osakesäästäjät on saanut lukuisia yhteydenottoja yksityissijoittajilta asiasta. Aihe on ollut myös sijoittamisen keskustelufoorumeilla esillä, Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman toteaa.

Ilmeisesti kritiikki on kiirinyt myös yhtiön korviin, sillä se ilmoitti tänään, että perjantainen ylimääräinen yhtiökokous perutaan, kuten myös osakesarjojen yhdistäminen sekä suunnattu anti.

– Tilanne on monin paikoin ongelmallinen, kun on yleisöanti käynnissä ja vain osakkaat aikaisemmista anneista olivat tietoisia osakesarjan yhdistämisaikeista sekä suunnatusta annista. Yhtiön hallitus on epäonnistunut viestinnässä täysin ja tämä varmasti vaikuttaa yhtiön maineeseen, Snellman sanoo.

Pyynikin käsityöläispanimo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Rauno Pere kertoo, että suunnatun annin peruminen ei vaaranna isoa laajentumishanketta, vaan että tuotantokapasiteettia olennaisesti kasvattava kauppa virolaisesta yhtiöstä sen omistajan, tanskalaisen Harboes Brygger S/A -panimon kanssa rahoitetaan muulla tavoin.

– Kerromme tästä lisää osakkaille huomisessa infotilaisuudessa kello 16. Osakkaat tulevat saamaan linkin tilaisuuteen, Pere kertoo.

Hän lisää, että mikään virallinen taho ei ole ohjeistanut suunnatun annin perumiseen, mutta osan A-osakkaista vetäytyessä ehdotuksesta, ylimääräinen yhtiökokous perutaan. Tiedotustilaisuudessa käydään taustoja vielä tarkemmin läpi ja sitä mitä ehdotus olisi kokonaisuudessaan tarkoittanut. Tiedotustilaisuudessa käsitellään myös suunnitelmaa Haljalan kaupan loppuun saattamiseksi.

Osakeanti jatkuu ensi viikkoon saakka ja se on jo ylimerkitty.

Juttua päivitetty 21.4. klo 9.03. Täsmennetty yhtiön nimeä Pyynikin käsityöläispanimoksi ja korjattu tietoa, että yhdellä A-osakkeella olisi saanut 20 B-osaketta, ei 20 A-osakkeella.

Pyynikin käsityöläispanimo Oy järjestää osakkailleen tiedotustilaisuuden keskiviikkona 21.4.2021 kello 16.

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"