Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– On kunnia päästä johtamaan Outokumpua, joka on ruostumattoman teräksen toimialan johtava globaali toimija, Heikki Malinen sanoo. Kuva: Posti Group

Postin ex-johtaja Malinen Outokummun johtoon

Heikki Malinen nimitettiin Outokummun toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän puheenjohtajaksi. Maliselle yhtiö on tullut tutuksi kahdeksan vuoden hallituksen jäsenyyden aikana.

Outokummun hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi ja yhtiön johtoryhmän puheenjohtajaksi Postin ex-johtajan Heikki Malisen. Uusi toimitusjohtaja aloittaa yhtiön palveluksessa toukokuun alussa.

Yhtiö kertoi jo aiemmin nykyisen toimitusjohtajan Roeland Baan jättävän tehtävänsä 15.5.2020.

Malinen on aiemmin toiminut konsernijohtajana Posti Group Oyj:ssä ja toimitusjohtajana Pöyry Oyj:ssä sekä näitä ennen useissa johtotehtävissä UPM:n palveluksessa Yhdysvalloissa ja Suomessa. Malinen on ollut Outokummun hallituksen jäsen vuodesta 2012 lähtien, ja nimityksensä myötä hän eroaa yhtiön hallituksesta huhtikuun lopussa.

– Mittavan kansainvälisen hakuprosessin jälkeen Heikki Malinen erottautui parhaana valintana Outokummun toimitusjohtajaksi – hänellä on toimitusjohtajakokemusta vaativissa toimintaympäristöissä, minkä lisäksi hänellä on kansainvälistä kokemusta myynnistä ja prosessiteollisuudesta. Malisen pitkä jäsenyys Outokummun hallituksessa on luonnollisesti lisäetu, jonka ansiosta hänellä on laaja tietämys ja ymmärrys Outokummun liiketoiminnasta. Olen vakuuttunut siitä, että toimitusjohtajana Heikki on yhtiöllemme huomattava vahvuus, Outokummun hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan kommentoi yhtiön tiedotteessa.

– On kunnia päästä johtamaan Outokumpua, joka on ruostumattoman teräksen toimialan johtava globaali toimija. Yhtiössä viimeisen neljän vuoden aikana toteutetun muutoksen ansiosta yhtiö on hyvässä kunnossa – yhtiön tuotantolaitokset ovat maailmanluokkaa ja henkilöstö motivoitunutta ja osaavaa, Heikki Malinen sanoo.

– Kahdeksan vuotta Outokummun hallituksessa antaa minulle vahvan taustan uuteen tehtävääni. Tunnen yhtiön ja sen johdon, ja olen innoissani mahdollisuudesta kehittää yhtiötä eteenpäin ja siten luoda arvoa sidosryhmillemme.

CURRICULUM VITAE – HEIKKI MALINEN (pdf)

Lisää aiheesta:

Outokummun tulos kärsi tuonnin kasvusta ja Yhdysvaltain terästullien hintapaineesta

 

Lisää aiheesta "Markkinat"