Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Outotecissä on vielä nousuvaraa

Venäläiseltä kuparikaivosyhtiöltä saatu jättitilaus on puskenut teknologiayhtiön kurssia vahvasti ylämäkeen ja viikossa hinta on noussut jo kolmanneksen. Mutta nouseva tavoitehinta kertoo, ettei vielä ei olla tapissa.

Outotecin osake keikkui tiistaina Helsingin pörssin nousijalistan kärjessä ja osake oli kallistunut maanantain päätöstasolta 9,6 prosenttia 4,24 euroon. Viikossa osakkeen hintaan on tullut noin euro lisää eli hulppeat 30 prosenttia. Ylimmillään hinta kävi päiväkaupassa 4,37 eurossa.

Pyrähdyksen taustalla on viime viikolla julkistettu kupariteknologian toimitussopimus venäläiselle Baikal Mining Companylle. Siperiaan Udokan-alueelle perustettavaan kaivokseen menevä tilaus on 250 miljoonan euron arvoinen ja Inderesin konepajasektoria seuraavan analyytikon Erkki Vesolan mukaan se on yhtiön suurin ainakin kuuteen vuoteen.

Vesola nosti sekä sijoitussuositustaan että tavoitehintaa Outotecin osakkeelle. Suositus nousi tasolle ”osta” (aiemmin: lisää) ja tavoitehinta 4,80 euroa (aiemmin: 4,50).

Siten Outotecin osakkeella olisi vielä 13 prosenttia nousuvaraa, ennen uuden tavoitehinnan saavuttamista.

Kuitenkaan tilaus ei ole ainoa syy, miksi suositukset nousivat.

-Globaalien talousnäkymien synkentymisestä huolimatta pidämme Outotecin kysyntätekijöitä edelleen lupaavina. Vaikka metallien kysynnän ajurit (teollisuustuotannon ja rakentamisen kasvu) ovat hidastumassa, Outotec hyötyy selvästi esiintymien köyhtymisestä. Ilmiö merkitsee, että kaivosyhtiöiden mineraalivarantojen hyödyntäminen on entistä hankalampaa (so. teknisesti monimutkaisempaa) ja kaivosten laajennukset ovat välttämättömiä pelkästään entisen tasoisen metallituotannon ylläpitämiseksi. Samalla Outotecin prosessien (etenkin rikastus ja hydrometallurgia) käsittelemät volyymit kasvavat lisäten yhtiön laite- ja palvelumyyntipotentiaalia. Toinen selvä ajuri Outotecille on akkumetallien (mm. kupari, litium, koboltti ja nikkeli) kasvava kysyntä, Vesola summaa katsauksessaan.

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"