Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Yksi tunnetuimmista ja myös taloudellisesti tärkeimmistä Lockheed Martinin tuoteperheistä on F-35-hävittäjä, jonka myös Suomen puolustusvoimat valitsi Hornetien korvaajaksi. Kuva: Lockheed Martin

Osakemarkkinoilla kaikki ei ole kallista vieläkään

Osakemarkkinoilta on edelleen löydettävissä maltillisesti arvostettuja yhtiöitä. Kohtuullisia arvostustasoja löytyy varsinkin mainehaittoja kärsineistä tai aneemisia kasvulukuja näyttävistä yhtiöistä.

Viisaan Rahan uusimmassa numerossa Pekka Aavikko listaa esimerkkejä edullisista yhdysvaltalaisista osakkeista. Mainehaitat ja heikko kasvu vaikuttavat selvästi arvostustasoon. Esimerkiksi Facebook on kärsinyt vähintäänkin mainehaittoja palvelukatkoksista ja paljastuksista, joiden mukaan yhtiö on ollut tietoinen siitä, että sen tuotteet vaikuttavat etenkin nuorten käyttäjien mielenterveyteen haitallisesti.

Nimensä Meta Platformsiksi muuttaneen yhtiön tuloskunto on kriiseistä ja uhkakuvista huolimatta parantunut entisestään. Liikevaihto kasvoi Q3/2021 peräti 35 prosenttia. P/E-luvulla mitattu arvostustaso on kuitenkin madaltunut vuodessa 25:stä 22:een.

Myös Suomen hävittäjäkoneita valmistava Lockheed Martin on kohdannut monenlaisia vastatuulia. Sen liikevaihto myös laski Q3/2021 kolmella prosentilla vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun hidastuminen pelästytti sijoittajia, mikä laski osakkeen hintaa. Lockheed Martinin P/E on ollut jopa alle 15.

Alhaisia P/E-lukuja yhdysvaltalaisosakkeissa näyttävät myös terveydenhuoltoalan CVS Health ja vakuutusyhtiö Aflac.

Jopa legendaarisen Campbell Soupin kasvu on ollut heiveröistä, koska kuluttajat suosivat säilykkeiden sijaan tuoretuotteita ja kaupan omia merkkejä. Campbellin arvostus on matala, mutta osinkotuotto kuitenkin yli kolme prosenttia.

Liity jäseneksi ja lue koko juttu!

Suomen Osakesäästäjien jäsenenä pääset lukemaan joulukuun Viisas Raha -lehden sekä kaikki aiemmin ilmestyneet numerot. Jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Markkinat"