Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Valtaosa kryptovaluutoista on suurelle osalle tuntemattomia. Bitcoin on ainoa markkina-asemansa tähän mennessä vakiinnuttanut kryptovaluutta. Kuva: iStock

Onko kryptovaluuttoja jo liikaa?

Bitcoin ja ethereum ovat tunnetuimmat kryptovaluutat, mutta kryptosijoittajalla riittää valinnanvaraa. Kysyimme asiantuntijoilta, onko kryptovaluuttoja jo liikaa.

Markkinoilla on jo yli 10 000 erilaista kryptovaluuttaa, ja uusia syntyy päivittäin. Missä menee raja? Joko kryptovaluuttoja on liikaa? Pyysimme Kryptot-blogisarjan kirjoittajia vastaamaan.

Henri Väkeväinen. Kuva: Eemeli Sarka

Konsensus ry:n hallituksen jäsen Henri Väkeväinen:

"Käytännössä toimivia kryptovaluuttoja on markkinoilla tällä hetkellä vielä hyvin vähän, joten kryptovaluuttoja ei ole markkinoilla vielä ainakaan lukumääräisesti liian montaa."

Anton Räsänen. Kuva: Eemeli Sarka

Konsensus ry:n hallituksen jäsen ja kryptovaluutta-alan neuvonantaja Anton Räsänen:

"Erilaisia uusia kryptoprojekteja ja kryptotokeneita syntyy markkinoilla päivittäin avoimen ohjelmistokehityksen sekä vapaan markkinan ansiosta.

Voitaneen kuitenkin väittää, että suurin osa projekteista vertautuu enemmänkin hyvin riskisiin startup-projekteihin, joissa sijoittaja mitä todennäköisimmin saattaa menettää sijoittamansa pääoman.

Vaikka kryptolotto voi olla mukava ja mielenkiintoinen harrastus, sijoittajan kannattaa pitää mielessä, että vakiintuneet ja perinteiset kryptovaluutat ovat todennäköisesti olemassa vielä huomennakin."

Martin Wichmann. Kuva: Eemeli Sarka

Konsensus ry:n hallituksen jäsen Martin Wichmann:

"Kryptovaluuttoja tulee lisää. Tällä hetkellä löytyy paljon turhia valuuttoja, ja samalla tokenisoinnille on myös paljon uusia käyttökohteita, joita ei ole vielä nähty.

Toisin sanoen olemme hyvin aikaisessa vaiheessa uuden teknologian kehitystä, ja erilaiset tokenit ovat keskeinen osa tätä kaikkea."

Toni Heiskanen. Kuva: Eemeli Sarka

Konsensus ry:n väistyvä puheenjohtaja Toni Heiskanen:

"Onko mobiiliapplikaatioita olemassa jo liikaa? Kuten kännykän sovelluksista myös kryptovaluutoista suurin osa jää pimentoon käyttämättöminä ja turhanpäiväisinä.

Kryptovaluuttojen markkina on vielä hyvin epäkypsä. Erilaisia alustoja sekä sovelluksia syntyy ja surkastuu kaiken aikaa. Ainoastaan bitcoin on tähän mennessä päivään mennessä onnistunut vakiinnuttamaan asemansa hajautettuna raha- ja maksujärjestelmänä."

Lue lisää:

Miten sotilaallinen kriisi vaikuttaa kryptovaluuttoihin?

Miten inflaatio vaikuttaa kryptovaluuttoihin?

Osakesäästäjänä saat enemmän

Osakesäästäjien jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Markkinat"