Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvakaappaus: CNBC

Nykyinen talouskasvun hidastuminen ei ole vain vähäinen notkahdus, varoittaa salkunhoitaja

Sijoittajia hämmentää markkinoiden ristiriitaiset signaalit, milloin näkemys tulkitsee enemmän nousumahdollisuuksia, milloin taas huolestuneisuus nostaa esiin laskuriskiä.  Reagoinnilla lyhytkestoiseen markkinahälyyn voi olla vakavia seurauksia sijoitussalkun tuottoon varoittaa Bleakley Advisory Groupin sijoitusjohtaja Peter Boockvar

Peter Boockvarin mukaan osakemarkkinat tulkitsevat talouskasvun hidastumisen olevan vain tilapäistä kun taas korkomarkkinoiden viesti on paljon synkempi.

-Osakemarkkinat olettavat talouskasvun alkavan vahvistua vuoden 2019 toisella neljänneksellä ja vahvistumisen jatkuvan pitkin toista vuosipuoliskoa, hän totesi CNBC:n haastattelussa viime viikolla.

-Korkomarkkinoilla on vähemmän optimistisempi näkemys mikä tulkitsee datan olevan heikkoa ja tämä heijastuu alempina korkoina sekä korkokäyrän inversiona eli kääntymisenä päinvastaiseksi.

Invertoitunutta korkokäyrää jossa lyhyt korko nousee pitkän koron yläpuolelle, pidetään luotettavana taantumaa ennakoivana indikaattorina. Ekonomistit seuraavat tavallisimmin USA:n lyhyen, 3 kuukauden ja pitkän, 10 vuoden korkojen erotusta.

Boockvarin mukaan tällä kerralla korkomarkkinat ovat osakemarkkinoihin verrattuna se "enemmän seurattava indikaattori".

-Korkomarkkina on oikeassa, toteaa 4,5 miljardin dollarin sijoitusvarallisuutta hallinnoiva Boockvar.

-Näemme talouskasvun hidastuvan, joka ei ole tilapäistä, vaan tämän odotetaan jatkuvan pitkin vuotta.

Vaikka noin 70 prosenttia yhtiöistä odotettavasti ylittää ennusteensa, tämä ei muuta hänen näkemystään.

-Odotan mielenkiinnolla kuinka paljon ennusteet ylitetään, hän toteaa.

-Uskon olevan todennäköisempää, että tulemme näkemään kurssilaskuja.

Jopa pessimistisestä näkemyksestään huolimatta Boockvar on "longina" noin 70 prosentin osakepainolla defensiivisissä osakkeissa. Loput 30 prosenttia on hänellä käteisenä. Hänen mukaansa salkussa olevat osakkeet ovat enemmänkin arvoyhtiöitä. Tämä ei ole ollut tuottavin kohde silloin, kun kaikki ovat tavoitelleet kasvuyhtiöitä, mutta tämä on hänen mukaansa tarjonnut defensiivisyyttä laskun varalle.
 

Lisää aiheesta "Markkinat"