Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Nordea lykkää osingonmaksuaan ensi vuoteen

Nordea kertoi myöhään eilen illalla noudattavansa Euroopan Keskuspankin suositusta, että pankit eivät maksaisi tänä vuonna osinkoa.  

Nordea kertoi myöhään eilen illalla noudattavansa EKP:n suositusta, että pankit eivät maksaisi tänä vuonna osinkoa ja pidättäytyisivät osakkeiden takaisinostoista. 

Euroopan keskuspankin suositus oli aluksi voimassa lokakuun alkuun 2020 saakka, mutta EKP ilmoitti 27. heinäkuuta 2020, että suosituksen voimassaoloa jatketaan ensi vuoden tammikuun alkuun saakka.

Vuoden 2020 varsinainen yhtiökokous valtuutti Nordean hallituksen päättämään, että tilikaudelta 2019 voidaan maksaa osinkoa enintään 0,40 euroa osakkeelta yhdessä tai useammassa erässä. 

Eilen kokoontunut Nordean hallitus otti huomioon EKP:n päivitetyn suosituksen ja päätti, ettei se tee päätöstä tilikauden 2019 osingonmaksusta ennen 1. tammikuuta 2021.

Nordea on valmis maksamaan osingon 1. tammikuuta 2021 jälkeen, ja se arvioi tilannetta uudelleen vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä EKP:n mahdollisten uusien suositusten mukaisesti.

Nordea julkistaa hallituksen mahdollisesti tekemät osingonmaksuun liittyvät päätökset erikseen ja vahvistaa samalla osingon täsmäytys- ja maksupäivät.

Nordea romautti tuloksensa ennakoimalla – puskuria kasvatettiin 650 miljoonaan

Nordea ylitti analyytikoiden odotukset – Q2:n luottotappiot voivat vielä kääntää kelkan

Kansanosakkeiden suosikkien kärki vaihtui – Nordea nappasi paalupaikan Nokialta

Nordea paransi vuoden loppua kohti – Vang-Jensen: Uusi vaihe alkanut lupaavasti

Lisää aiheesta "Markkinat"