Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Nokian osake aliarvostettu – Zacks

Amerikkalainen sijoitustutkimusyhtiö näkee suomalaisen verkkolaitevalmistajan olevan alennuksessa verrokkeihin nähden.

Osaketutkimus- ja analyysiyhtiö Zacks arvioi Nokian osakkeen olevan alihinnoiteltu verrattuna muihin toimialan yhtiöihin 16. huhtikuuta julkistamassaan arviossa.

Nokian osake kallistui New Yorkissa 0,7 prosenttia 5,68 dollariin maanantaina, mikä oli markkinoiden keskivertoa eli S&P 500 -indeksin 0,1 prosenttia, Dow Jonesin 0,3 prosenttia sekä Nasdaqin 0,3 prosenttia paremmin.

Ensi viikon torstaina 25. huhtikuuta tammi-maaliskuun osavuosikatsauksensa julkistavalta Nokialta odotetaan 0,03 dollarin osakekohtaista tulosta, mikä olisi 50 prosenttia paremmin kuin edellisneljänneksellä. Zacks ennakoi liikevaihdoksi 5,77 miljardia dollaria, mikä olisi 4,6 prosenttia vuodentakaista heikompi.

Nokian liikevaihdon kehityksessä nähdään tänä vuonna painetta muutenkin, sillä Zacks odottaa sen jäävän 1,1 prosenttia viime vuodesta eli 26,27 miljardiin dollariin. Sen sijaan kannattavuuden ennakoidaan paranevan ja osakekohtaisen tuloksen koko vuodelta nousevan 14,8 prosenttia viime vuodesta eli 0,31 dollariin.

Zacks huomioi, että monet analyytikot ovat viime aikoina tarkistaneet Nokia-näkemyksiään ylöspäin, mikä kertoo luottamuksen yhtiön toimintaa ja kannattavuutta kohtaan vahvistuneen. Suositusten nostot ovat tutkimusyhtiön mukaan myös heijastuneet viime aikoina kurssiin positiivisesti.

-Kun katsotaan Nokian osakkeen arvostusta, sen eteenpäin katsova p/e-luku on 18. Tämä on selvästi alhaisempi kuin toimialan keskimääräinen eteenpäin katsova p/e-luku 24,58. Se tarkoittaa, että Nokian osake on alennuksessa verrokkiryhmään nähden, Zacks kirjoittaa.

 Koko Nokia-raportti on ladattavissa Zacksin sivuilta.

Lisää aiheesta "Markkinat"