Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Neleksen uusin venttiiliteknologiakeskus Kiinan Jiaxingissa aloitti toimintansa heinäkuun alussa. Kuva: Neles

Neles torjuu Valmetin esityksen sulautumisesta – suosittelee edelleen Alfa Lavalin tarjouksen hyväksymistä

Neleksen hallituksen mukaan yhtiö ei ole saanut Valmetilta riittäviä tietoja esityksestä eikä pidä esitystä osakkeenomistajien parhaan edun mukaisena.

Valmet kertoi 29.9. ehdottaneensa Neleksen hallitukselle Valmetin ja Neleksen sulautumista.

Valmet näkee, että näiden kahden yhtiön yhdistäminen loisi erinomaista arvoa Valmetin ja Neleksen osakkeenomistajille pitkällä aikavälillä.

Neleksen hallitus toteaa tänään yhtiön tiedotteessa, ettei se ei ole saanut Valmetin hallitukselta konkreettista ehdotusta, joka olisi osakkeenomistajien parhaan edun mukainen verrattuna tällä hetkellä käynnissä olevaan Alfa Lavalin ostotarjoukseen. 

Yhtiö kertoo pyytäneensä kiireellisesti selventäviä tietoja ehdotuksesta, koska Alfa Laval AB:n julkisen ostotarjouksen odotetaan päättyvän 22.10.2020,

"Koska Neleksen hallitus ei kuitenkaan ole saanut riittäviä tietoja, Neleksen hallitus ei voi vahvistaa, että Valmetin Ehdotuksen voisi katsoa olevan osakkeenomistajien parhaan edun mukainen verrattuna tällä hetkellä käynnissä olevaan Ostotarjoukseen. Valmet ei esimerkiksi ole esittänyt alustavaa ehdotusta sulautumisen vaihtosuhteeksi. Koska Valmetin yhteydenotto ei mahdollista Ehdotuksen vertaamista houkuttelevalla arvostuksella ja käteisvastikkeella tehtyyn Ostotarjoukseen, Neleksen hallituksen 12.8.2020 julkistama Alfa Lavalin Ostotarjousta koskeva suositus pysyy voimassa."

– Neleksen hallitus suosittelee edelleen yhtiön osakkeenomistajille Alfa Lavalin tekemän julkisen käteisostotarjouksen hyväksymistä. Valmet teki syyskuun lopussa hallitukselle ehdotuksen Valmetin ja Neleksen sulautumisesta. Siitä lähtien olemme osakeyhtiölain mukaisen huolellisuus- ja lojaliteettivelvollisuutemme mukaisesti työskennelleet ahkerasti pyrkiäksemme käymään dialogia ja selkiyttämään Valmetin lähestymistä. Yrityksestämme huolimatta Valmetin hallitukselta ei ole ollut saatavilla Nelekselle konkreettista ehdotusta, jota voisimme perustellusti arvioida Neleksen osakkeenomistajien kannalta. Tilanne ei luonnollisestikaan vaikuta Neleksen toimintaan, vaan päivittäinen työ tässä hienossa yhtiössä jatkuu normaalisti, Neleksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Moisio sanoo yhtiön tiedotteessa.

Lisää aiheesta:

Valmet ehdottaa Neleksen sulautumista Valmetiin

Ruotsalainen Alfa Laval ostaa vastasyntyneen Neleksen – käteisostotarjous 11,50 euroa osakkeelta

Metso Outotec ja Neles - nyt itsenäisinä yrityksinä

Neles päätti venttiililiiketoiminnan yt-neuvottelut – 32 irtisanotaan

Neles tavoittelee kasvua markkinoita nopeammin

Neles sijoittajille

Lisää aiheesta "Markkinat"