Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Neleksen liikevaihdosta 26 prosenttia tulee sellu- ja paperiteollisuudesta.

Neles päätti venttiililiiketoiminnan yt-neuvottelut – 32 irtisanotaan

Globaali venttiilivalmistaja valmistautuu itsenäiseksi pörssiyhtiöksi. Valmetista tulee Neleksen suurin yksittäinen omistaja.

Neles Finland vähentää 32 vakituista työtehtävää vuoden loppuun mennessä. Neuvottelut koskivat kaikkia henkilöstöryhmiä Suomen toiminnoissa, lukuun ottamatta Vantaan venttiilitehtaan tuotantoa ja yrityksen tukitoimintoja. Neuvottelujen piiriin kuului noin 360 henkilöä ja uudelleenjärjestelyjen edellyttämä arvioitu vähentämistarve oli 45 henkilöä. Neuvottelujen aikana pystyttiin kuitenkin löytämään vaihtoehtoja  henkilöstövähennyksille.

Metson ja Outotecin yhdistyessä Metson venttiililiiketoiminta eriytyy itsenäiseksi pörssiyhtiöksi, Neles Oyj:ksi. Yhtiöt tiedottivat viime viikolla, että yhdistymiselle on nyt saatu kaikki lakisääteiset hyväksynnät ja sen odotetaan toteutuvan kesäkuun lopussa.

– On valitettavaa, että joudumme viemään läpi nämä henkilöstöä koskevat toimenpiteet. Neles on siirtymässä uuteen aikaan, mikä edellyttää meiltä uudenlaisia toimintatapoja ja jatkuvaa liiketoiminnan kehittämistä. Parantamalla toimintamme tehokkuutta ja organisaatiotamme vastaamaan markkinatilanteen tarpeisiin, mahdollistamme Neleksen kasvun ja kilpailukyvyn pitkällä tähtäimellä, sanoo tulevan Neleksen toimitusjohtaja Olli Isotalo.

Valmetista tulee Neleksen suurin yksittäinen omistaja

Valmet tiedotti aiemmin ostavansa 22 374 869 osaketta tulevasta Neles Oyj:stä valtion sijoitusyhtiö Solidiumilta. Osuus vastaa 14,88 prosenttia Neleksen kaikista osakkeista ja äänistä. Valmetin ja Solidiumin välisen kaupan odotetaan tapahtuvan heinäkuun alussa. Sovittu ostohinta on 8,00 euroa osakkeelta, joka vastaa 179 miljoonan euron kokonaiskauppahintaa allekirjoitushetkellä. Valmetista tulee näin Neleksen suurin yksittäinen omistaja.

– Neles on hyvä ja laadukas globaali yhtiö, jonka liiketoiminnasta suuri osa on toistuvaa, ja jolla on vahva asema sellu- ja paperiteollisuudessa. Yhtiö on osoittanut pystyvänsä hyvään kasvuun, ja sillä on edellytyksiä kasvaa edelleen. Olemme tänään sopineet hankkivamme vähemmistöosuuden Neleksestä, ja tavoitteenamme on kasvattaa omistusta, kun Neleksen osakkeen hinta tukee lisäosakkeiden ostoa, Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine kommentoi.

– Valmetin tavoitteena on olla mukana Neleksen kehityksessä aktiivisesti ja pitkällä aikajänteellä. Osakkeiden hankinnan strategisia perusteita tukee myös se, että Valmetilla ja Neleksellä on yhteistä historiaa, yhtiöt palvelevat samoja globaaleja teollisuudenaloja ja ne hyötyvät samoista megatrendeistä, Laine jatkaa.

Lukujen lähde: Neles CMD 2020

Lisää aiheesta: 

Neles tavoittelee kasvua markkinoita nopeammin

Fuusioon valmistautuvat Metso ja Outotec petrasivat kannattavuuttaan tuntuvasti

 

Lisää aiheesta "Markkinat"