Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvituskuva.

Nanoform Finland jätti listalleottohakemukset

Nanoteknologian ja lääkeainehiukkastekniikan kehittämiseen erikoistuneen yhtiön tavoitteena on kerätä osakeannilla noin 70 miljoonaa euroa. 

Nanoform Finland Oyj jätti tänään listalleottohakemukset osakkeiden listaamiseksi Nasdaqin ylläpitämille First North Premier Growth Market -markkinapaikoille Suomessa ja Ruotsissa. Kaupankäynnin osakkeilla First North Premier Finlandissa ja First North Premier Swedenissä odotetaan alkavan arviolta 4.6.2020. Osakkeiden kaupankäyntitunnus Suomessa on ”NANOFH” ja Ruotsissa ”NANOFS”.

Lääkeyhtiön tavoitteena on kerätä osakeannilla noin 70 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla 20 289 856 uutta osaketta merkittäväksi. Osakeannin kiinteä merkintähinta on 3,45 euroa osakkeelta.

Nanoform on Helsingissä vuonna 2015 perustettu nanoteknologian ja lääkeainehiukkastekniikan asiantuntijayritys. Yhtiön toiminta-ajatuksena on mahdollistaa kliinisiin tutkimuksiin etenevien ja markkinoille pääsevien lääkkeiden määrän huomattava kasvu. Yhtiön patentoitu CESS®-teknologian avulla mahdollisuuden parannetaan lääkkeiden biologista hyväksikäytettävyyttä ja tehokkuutta pienentämällä lääkkeiden lääkeainehiukkasten kokoa.

Tähän mennessä yhtiön toiminta on ollut tappiollista, ja se on investoinut raskaasti tuotekehitykseen sekä tuotantolinjojen rakentamiseen. Yhtiön CESS®-teknologian avulla valmistamia nanopartikkeleilla ei ole vielä testattu ihmisillä ja kliininen tutkimus suunnitelmissa ensi vuonna.

Nanoform kertoo arvioivansa tällä hetkellä teknologiansa mahdollisuuksia useamman asiakkaan kanssa, mukaan lukien AstraZeneca ja Orion.

Listautumisannissa kerättävät varat on tarkoitus käyttää ensisijaisesti lääkeyhtiön tuotantolinjojen määrän lisäämiseen, tuotanto-, laadunvalvonta ja -varmistustiimien sekä kansainvälisen myyntitiimin kasvattamiseen, ja lisäksi tutkimus- ja kehitystoiminnan lisäinvestointien mahdollistamiseen.

– Listautumisanti mahdollistaa nanoformointikapasiteettimme laajentamisen ja erittäin taitavan asiantuntijatiimimme kasvattamisen vastaamaan vahvaan asiakaskysyntään sekä kasvavaan kiinnostukseen CESS®-teknologiaa kohtaan. Nanoformin pitkän aikavälin visiona on kaksinkertaistaa markkinoille vuosittain myyntiin tulevien uusien lääkkeiden määrä ja siten vaikuttaa positiivisesti yli miljardin ihmisen elämään, joita hoidetaan nanoformoiduista lääkeaineista hyötyvillä lääkkeillä, yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja Edward Hæggström kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Listalleottoesite ja markkinointiesite

 

Lisää aiheesta "Markkinat"