Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuva: NASA

NASA valitsi Nokian toimittamaan 4G-verkon Kuuhun

Kuuhun rakennetaan ensimmäinen 4G-verkko. Verkon rakentaminen on osa Artemis-ohjelmaa, jolla luodaan astronauttien pitkäaikaiseen oleskeluun sopivia olosuhteita Kuuhun.

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA valitsi Nokian rakentamaan kaikkien aikojen ensimmäisen matkapuhelinverkon Kuuhun. 

Nokian tiedotteen mukaan viestinnällä on tärkeä rooli NASA: n Artemis-ohjelmassa, jolla luodaan astronauttien pitkäaikaiseen oleskeluun sopivia olosuhteita Kuuhun vuosikymmenen loppuun mennessä.

Nokian mukaan rakennettava 4G-verkko tarjoaa yhteydet monille erilaisille tiedonsiirtosovelluksille kuten komento- ja ohjaustoiminnoille, kauko-ohjaukselle, reaaliaikaiselle navigoinnille ja teräväpiirtovideon suoratoistolle. 

Astronautit voivat käyttää verkkoa myös telemetrian ja biometrisen tiedonvaihdon sekä robottien ja antureiden hyötykuormien käyttöönottoon ja hallintaan.

Verkko valmistuu suunnitelmien mukaan vuoden 2022 lopulla.

– Luotettava, kestävä ja suuren kapasiteetin viestintäverkko on avainasemassa, jotta ihmisen pysyvä oleskelu Kuun olosuhteissa onnistuu, Nokian teknologiajohtaja Marcus Weldon sanoo tiedotteessa.

Verkkoratkaisu on suunniteltu kestämään laukaisun ja Kuuhun laskeutumisen ankarat olosuhteet ja toimimaan avaruuden haastavissa olosuhteissa. 

Lisää aiheesta:

Nokia solmi 5G-sopimuksen Telefónica UK:n kanssa

Nokia ja Wärtsilä ylivoimaisesti netto-ostetuimpia syyskuussa

Nokia kiri ohi ennusteiden – antoi positiivisen tulosvaroituksen

Nokia ylitti odotukset – näkymiä viilattiin alaspäin

Nokia nurkanvaltaushuhujen kohteena – ”Emme kommentoi markkinahuhuja”

Nokialle kymmeniä uusia 5G-sopimuksia - kilpailijat silti edellä

 

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"