Lehti suomalaiselle sijoittajalle

– Vaikka haemme kasvua, haemme sitä entisellä riskiprofiililla. Omistajamme tietävät hyvin tarkkaan, mitä heillä on salkussaan. Se on sijoittajalle selkeä etu, Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub sanoo. Kuva: Eemeli Sarka

Muuttuuko Aktia pankista varainhoitajaksi?

Pankit uudistuvat, ja Aktia haluaa olla uudistuksen kovimmassa kärjessä. Se määrittelee itsensä tällä hetkellä varainhoitajapankiksi.

Uusimman Sijoittajabarometrin mukaan pankit ja rahoitus on sijoituskohteena kiinnostavin toimiala. Puolessa vuodessa finanssiala on ohittanut täpärästi sekä energia- ja raaka-ainesektorin että teknologian sijoittajien kokemassa kiinnostavuudessa.

– Pankit ovat ottaneet aloitteen omiin käsiinsä ja uudistuneet itse. Digitalisaation tielle on lähdetty ajoissa, siinähän Suomessa ollaan selvästi muita eurooppalaisia edellä, Aktia Pankin toimitusjohtaja Mikko Ayub sanoo.

Varainhoito kiinnostaa pankkeja

Digitalisaation ohella moni pankki on päätynyt hakemaan kasvua varainhoidon suunnasta. Pisimmälle siinä on mennyt Aktia, joka syyskuussa julkistetussa strategiassaan määrittelee itsensä varainhoitajapankiksi.

Aktian liiketoiminnasta kolmannes on varainhoitoa, mutta tuloksesta varainhoito tuo isomman osan kuin pankkitoiminta. Hallinnoitavien varojen määrä on yli 15 miljardia euroa, antolainaus reilut seitsemän miljardia.

Hallinnoitavat varat (AUM) kasvoivat melkein puolella, kun Aktia viime keväänä osti Taalerin varainhoidon. Ayubin mukaan varainhoidon asiakkaat saavat järjestelyn ansiosta paljon lisää.

– He saavat sekä meidän että Taalerin tuotetarjooman, mutta ennen kaikkea he saavat kaikki pankkitoiminnan tuotteet. Siinä rakennetaan jotain uutta, eikä vain siirretä palikoita paikasta toiseen.

Juttu on lyhennelmä Viisaan Rahan numerossa 8/2021 julkaistusta jutusta.

Liity jäseneksi ja lue koko juttu!

Suomen Osakesäästäjien jäsenenä pääset lukemaan joulukuun Viisas Raha -lehden sekä kaikki aiemmin ilmestyneet numerot. Jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Markkinat"