Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuva: Metso Outotec

Metso Outotec: suurtilauksia Venäjälle – alumiiniliiketoiminnat myydään Ranskaan

Metso Outotec on saanut kaksi tilausta prosessilaitteiden toimituksista Venäjälle. Yhtiön alumiiniliiketoiminta myydään ranskalaiselle monialayritykselle REEL Internationalille.

Metso Outotec kertoo tehneensä sopimuksen prosessilaiteratkaisun toimituksesta Venäjälle, Tšeljabinskin alueelle rakennettavalle uudelle sinkkitehtaalle. Noin 100 miljoonan euron arvoinen tilaus on kirjattu Metso Outotecin vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksesta neljäsosa kirjataan Mineraalit-segmenttiin ja loput Metallit-segmenttiin.

– Olemme toimittaneet Venäjälle runsaasti teknologiaa mineraalien käsittelyyn ja metallien jalostukseen. On kunnia tulla valituksi laitetoimittajaksi uuden sinkkitehtaan rakennushankkeeseen. Uudella laitoksella hyödynnetään Metso Outotecin teknologiaa, joka on paitsi ympäristön kannalta kestävä ja vähäpäästöinen, myös erittäin kustannustehokas ratkaisu yhtiön Metallit-liiketoiminta-alueen johtaja Jari Ålgars sanoo yhtiön tiedotteessa.    

Tilaukseen sisältyy kokonaisratkaisu tärkeimmistä prosessilaitteista sisältäen sinkkirikasteen suoraliuotusteknologian, raudan saostuksen ja liuospuhdistuksen prosessialueetperustuen OKTOP® reaktoreihin ja laitostuotteisiin sekä elektrolyysilaitoksen pääprosessilaitteet mahdollistaen turvallisen ja luotettavan sinkkimetallin tuotannon.

Prosessiteknologiatilaus kuparirikastamoon Venäjälle

Metso Outotec kertoo myös saaneensa merkittävän prosessilaitetilauksen uuteen kuparirikastamoon Venäjälle. Sopimuksen arvoa ei julkaista, mutta vastaavat toimitukset ovat tyypillisesti arvoltaan yli 100 miljoonaa euroa. Tilaus on kirjattu yhtiön vuoden 2020 neljännen neljänneksen tilauksiin. Viime kesäkuussa Metso Outotec sai 23 miljoonan euron arvoisen tilauksen kahdesta esimurskainasemasta samalle rikastamolle.

Uuteen rikastamoon on suunnitteilla neljä tuotantolinjaa, joiden kokonaiskapasiteetti on vähintään 80 miljoonaa tonnia rikastetta vuodessa. 

– Olemme erittäin iloisia tästä tilauksesta. Uusi rikastamo, joka perustuu Metso Outotecin teknologiaan, auttaa asiakastamme kehittämään toimintojaan kestävältä pohjalta ja saamaan parhaan arvon investoinnilleen, yhtiön Mineraalit-liiketoiminta-alueen johtaja Stephan Kirsch sanoo.

Alumiiniliiketoiminta myydään ranskalaiselle monialayritykselle

Kuva: Metso Outotec

Metso Outotec allekirjoitti sopimuksen alumiiniliiketoimintansa myymisestä ranskalaiselle REEL Internationalille. Päätös myydä liiketoiminta julkistettiin vuosi sitten, ja se on siitä lähtien raportoitu lopetettuna toimintona.

Divestoitavaan liiketoimintaan kuuluvat alumiinisulattojen raaka-anodien valmistukseen ja viimeistelyyn liittyvät laitokset ja laitteet ja tietyt valimoteknologiat sekä niihin liittyvät palveluliiketoiminnot. Noin 120 Metso Outotecin työntekijää siirtyy REELiin kaupan vahvistuksen yhteydessä ensi vuonna.

– Olen erittäin tyytyväinen, että alumiiniteknologiamme ja sen huippuosaajat pääsevät hyvään uuteen kotiin REEL Internationaliin. Liiketoiminnan kehitys jatkuu siellä kansainvälisten alumiiniasiakkaiden hyväksi, yhtiön Metallit-liiketoiminta-alueen johtaja Jari Ålgars sanoo yhtiön tiedotteessa.

Kaupan osapuolet eivät julkaise kauppahintaa. Kaupalla ei ole käytännössä vaikutusta Metso Outotecin taloudelliseen tulokseen.

– Olemme tyytyväisiä voidessamme toivottaa Metso Outotecin alumiiniliiketoiminnan ja henkilöstön REEL-perheeseen. Toisiaan hyvin täydentävä tarjoomamme ja maantieteellinen verkostomme mahdollistavat, että voimme entistä paremmin palvellla asiakkaitamme ympäri maailmaa, REEL International SASin hallituksen puheenjohtaja Philippe Frantz toteaa.

Juttu päivitetty 29.12.2020: lisätty osuus prosessiteknologiatilauksesta kuparirikastamoon.

Lisää aiheesta:

Metso Outotecin tilaukset ja tulos pettivät odotukset

Metso Outotec sai yhdistymisen aiheuttamat yt-neuvottelut päätökseen

Metso Outoteciltä vahva alkuvuosi – digitaalinen myynti toimii myös raskaassa sarjassa

Metso Outotec antoi positiivisen tulosvaroituksen – korona vaikutti odotuksia vähemmän

Metso Outotec ja Neles - nyt itsenäisinä yrityksinä

 

Lisää aiheesta "Markkinat"