Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Metso Outotec sai yhdistymisen aiheuttamat yt-neuvottelut päätökseen

Metso Outotec vähentää Suomesta yhteensä 254 työpaikkaa. 

Kesällä Metso Minerals ja Outotec yhdistyivät uudeksi mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden konserniksi ja Metso Outotec aloitti toimintansa.

Metso Outotecin Suomen toimintojen rakenteellisia uudelleenjärjestelyjä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat nyt päättyneet.

Heinäkuun alussa neuvottelujen alkaessa yhtiö arvioi henkilöstön vähennystarpeeksi enintään 280 vakinaista työpaikkaa. Neuvottelujen tuloksena Metso Outotec vähentää Suomesta yhteensä 254 työpaikkaa. Näistä 87 on vakinaisten työsuhteiden irtisanomisia ja loput muunlaisia järjestelyjä, kuten määräaikaisten sopimusten päättymisiä, eläkejärjestelyjä ja irtisanoutumisia.

Työpaikkoja vähennetään uudelleenjärjestelyjen vuoksi lähes kaikista yhtiön Suomen toimipaikoista. 

– Toimenpiteet ovat osa Metson Minerals-liiketoiminnan ja Outotecin yhdistymistä ja siitä seurannutta uutta organisaatiomallia, jonka on tarkoitus mahdollistaa Metso Outotecin tehokas liiketoiminta sekä vastata asiakastarpeisiin ja vähentää kahden aiemman organisaation päällekkäisyyksiä sekä saavuttaa yhdistymiselle asetetut synergiatavoitteet, yhtiön tiedotteessa perustellaan.

Lisää aiheesta:

Metso Outoteciltä vahva alkuvuosi – digitaalinen myynti toimii myös raskaassa sarjassa

Metso Outotec antoi positiivisen tulosvaroituksen – korona vaikutti odotuksia vähemmän

Metso Outotec ja Neles - nyt itsenäisinä yrityksinä

 

Lisää aiheesta "Markkinat"