Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuohuvan suosio ei osoita taantumisen merkkejä

Vappuviikolla Alkon kokonaismyynnin arvioidaan nousevan noin 70 prosentilla. Normaaliviikolla kuohuviiniä myydään reilut 67 000 litraa, kun taas vappuviikolla asiakkaat ostavat kuohuviiniä yli 393 000 litraa.

Kevään ja kesän odotettua juhlakautta ennakoiden Alko kasvattaa huhti-toukokuussa samppanjoiden, kuohuviinien ja aromatisoitujen viinien valikoimaa. Osa kuplivista on valikoimassa ainoastaan kesäkauden ajan.

Normaaliviikolla kuohuviiniä myydään reilut 67 000 litraa, kun taas vappuviikolla asiakkaat ostavat kuohuviiniä yli 393 000 litraa. Samppanjan myynti liki nelinkertaistuu.

Prosentuaalisesti kuohuviineissä kasvaa eniten hinnaltaan 10–19,99 euron tuotteiden myynti, joka yli kuusinkertaistuu. Roseeviinien suosion on nousussa samoin kuin alkoholittomien kuohuviinien.

– Kuohuviinien monista tyypeistä löytyy varmasti sopiva jokaiseen makuun. Suomalaisille rakas Espanjan cava jatkaa suosituimpana Alkon kuplivana ja valinnanvaraa on rutikuivista puolimakeisiin. Mauista löytyy niin pehmeyttä ja kepeyttä kuin runsautta ja paahteisuuttakin, kuvailee tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

– Italialaiset proseccot puolestaan houkuttelevat pehmeillä hapoillaan ja päärynäisellä hedelmäisyydellä. Proseccot sopivat mainiosti maljan nostoon, seurusteluun sekä pikkupurtavien kaveriksi. Samppanja on aina juhlavan vappupöydän varma valinta. Suuremman joukon asettuessa vappuherkkujen äärelle kruunaa juhlahetken 1,5 litran magnum-pullo. Pienemmät pullokoot ovat käteviä vappu-piknikillä.

Lisää aiheesta "Markkinat"