Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvituskuva. Kuvan henkilö ei liity juttuun.

Kotimaan matkailussa miljardien mahdollisuus elvyttää taloutta

Lomailijat kuluttavat keskimäärin noin viisi miljardia euroa vuodessa ulkomailla. – Jos tästä summasta edes kolmannes käytetään nyt kotimaan matkailuun, ovat kerrannaisvaikutukset mittavat: talous elpyy ja työllisyys paranee, MTK painottaa.

- Matkailuelinkeino on nähtävä ja käsiteltävänä kokonaisuutena – kun matkailu kasvaa, moni muukin toimiala elpyy. Kotimaan matkailulla ja sen kysynnän kasvulla on iso rooli koko Suomen talouden elpymisessä. Matkailun kerrannaisvaikutukset muille toimialoille ovat mittavat, MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola muistuttaa.

MTK:n mukaan parasta elvytystä on nyt tehostaa kotimaan matkailun markkinointia ja Visit Finlandin resursseja tulisi käyttää väliaikaisesti kotimaan matkailun markkinointiin.

- Visit Finlandin osaamista ja resursseja tulee keskittää väliaikaisesti kotimaan matkailua edistävään teemahankkeeseen ja kampanjointiin. Teemahankkeella mahdollistetaan matkailupalvelujen ylläpito ja kehittäminen myös ulkomaisten matkailijoiden tarpeisiin sitten tulevaisuudessa. Visit Finlandin resurssointi sen varsinaiseen päätehtävään - kansainväliseen markkinointiin ja siihen liittyvään Suomi-kuvan vahvistamiseen - voidaan palauttaa kansainvälisen matkailutilanteen muututtua.

Matkailuyrityksiä koskevat tukimuodot pitää myös saada kaikkien ulottuville.

- Maaseudulla matkailupalveluja tuotetaan usein maatalouden liitännäiselinkeinona. Tästä syystä monet nyt lanseeratut tukitoimet eivät ole näiden yritysten käytettävissä, jolloin yritysten välinen tasa-arvo ei toteudu, MTK:n maaseutumatkailun asiantuntija Kimmo Aalto sanoo.

Lisää aiheesta:

Noin kolmannes talouksista nipistää tänä kesänä lomabudjetista - keskimäärin 900 euroa

Lisää aiheesta "Markkinat"