Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kone toimittaa 23 hissiä ja liukuporrasta uuteen 8 Bishopsgate -toimistorakennukseen Lontoossa.

Koneen 17 miljardin kauppa jäi toteutumatta

Jos Thyssenkrupp olisi hyväksynyt ostotarjouksen, olisi Koneesta tullut maailman suurin hissiyhtiö.

Thyssenkrupp ilmoitti tänään hylänneensä Koneen ostotarjouksen hissiliiketoiminnoista ja toteaa tiedotteessaan, että jäljellä olevat tarjoajat olivat jättäneet konkreettisempia tarjouksia.

Neuvotteluja Thyssenkruppin kanssa jatkavat Blackstone Group, Carlyle Group ja Kanadan eläkesijoitusrahasto sekä Advent International ja Cinven. 

Kone toteaa omassa tiedotteessaan, että yhtiön ja Thyssenkruppin hissiliiketoimintojen yhdistäminen olisi ollut strategisesti järkevää.

– Kone tekee yritysostoja vain sellaisilla ehdoilla, jotka ovat osakkeenomistajien, työntekijöiden ja asiakkaiden etujen mukaisia. 

– Koneen kiinnostus Thyssenkruppin hissiliiketoimintaa kohtaan perustui näkemykseen liiketoimintojen toisiaan erinomaisesti täydentävistä maantieteellisistä vahvuuksista, arvonluontipotentiaaliin synergioiden kautta ja innovaatiomahdollisuuksiin digitalisaation muovaamassa toimintaympäristössä, Kone tiedotti tammikuussa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Kone ja sijoitusyhtiö CVC Capital tarjosivat Thyssenkruppille hissiliiketoiminnoista 17 miljardia euroa. Kone on vahvistanut, että uutistoimiston tiedot ovat suuruusluokaltaan oikeansuuntaisia.

Jos ostotarjous olisi hyväksytty, olisi kaupasta mahdollisesti tullut Suomen historian suurin yrityskauppa ja Koneesta maailman suurin hissiyhtiö. Nyt Kone on maailman kolmanneksi suurin hissiyhtiö amerikkalaisen Otiksen ja sveitsiläisen Schindlerin jälkeen. 

 

 

 

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"