Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Konecranesin toimitusjohtajana helmikuussa aloittava Rob Smith on 54-vuotias Saksan ja Yhdysvaltain kansalainen.

Konecranesin uusi toimitusjohtaja tulee traktorifirmasta

Nostolaitevalmistajaa neljä vuotta luotsannut toimitusjohtaja Panu Routila jätti tehtävänsä saman tien.

Konecranesin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Rob Smith. 54-vuotias Yhdysvaltojen sekä Saksan kaksoiskansalainen aloittaa tehtävässä 1. helmikuuta 2020.

- Konecranes on saattanut loppuun noin kolme vuotta sitten toteutettua MHPS-yrityshankintaa seuranneen integraation. Yhtiö on nyt valmis seuraavaan vaiheeseen kehityksessään, jota varten voin ilokseni toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Rob Smithin. Hän on globaali johtaja, jolla on meriittejä johtavien markkinapositioiden saavuttamisesta innovatiivisten liiketoimintastrategioiden kautta sekä syvää osaamista digitalisaatiosta ja vahvasta asiakasfokuksesta, Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthum perusteli toimitusjohtajan vaihdosta.

- Tulee olemaan suuri etuoikeus johtaa Konecranesia sen kannattavan kasvun tiellä. Konecranes on globaali teollisuusyhtiö, jolla on sitoutunut ja kyvykäs henkilöstö sekä vaikuttavaa teknologiaa. Olen innoissani päästessäni työskentelemään alansa johtajista koostuvan poikkeuksellisen ryhmän kanssa viedäksemme tämän erityisen yhtiön sekä asiakkaidemme liiketoiminnat uusille tasoille saavutuksissa, menestyksessä ja kasvussa, tuleva toimitusjohtaja kommentoi nimitystään.

Smith siirtyy Konecranesille yhdysvaltalaisesta AGCO Corporationista, joka on maailman suurimpia traktoreiden ja maatalouskoneiden valmistaja. Sen brändeihin lukeutuvat muiden muassa Agco, Fendt, Massey Ferguson ja Valtra. Hän on viimeksi vastannut Agcon Euroopan ja Lähi-idän alueista, Global Parts-liiketoiminnasta ja yhtiönlaajuisesta digitaalisesta muutosohjelmasta. Lisäksi Smith on toiminut Fendtin hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Ennen siirtymistään Agcoon vuonna 2013 Smith oli työskennellyt johtotehtävissä muun muassa autonosia valmistavassa TRW Automotivessa, elektroniikkaa ja sensoreita valmistavassa Tyco Electronicsissa sekä kanadalaisessa lento- ja kiskokalustoyhtiö Bombardier Transportationissa.

Smithillä on insinööritutkinto Princetonin yliopistosta Yhdysvalloista vuodelta 1987 sekä kaksi MBA-tutkintoa – ensimmäinen Teksasin Austinin kauppakorkeakoulusta Yhdysvalloista vuodelta 1992 ja toinen Saksasta, arvostetusta WHU:sta 1994. Hän teki lisäksi tohtorintutkinnon WHU:ssa vuonna 2001.

Smithillä on myös armeijataustaa – hän oli vuosina 1987-1991 taisteluinsinööripataljonassa, joka oli muun muassa Saksassa, Irakissa ja Kuwaitissa. Persianlahden sota ajoittui vuosiin 1990-1991.

Väliaikainen toimitusjohtaja ohjiin

Konecranesia syksystä 2015 lähtien vetänyt Panu Routila jätti toimitusjohtajan tehtävät välittömästi. Talousjohtaja Teo Ottola nimitettiinkin nostolaitevalmistajan väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi siihen asti, kunnes Smith pääsee aloittamaan tehtävässä.

Nopeasta lähdöstä huolimatta Konecranesin hallitus vakuuttaa tyytyväisyyttä Routilan toimitusjohtajuuteen.

- Routila on menestyksekkäästi johtanut Konecranesia merkittävän siirtymän läpi yhtiön kasvupolulla, ja hallituksen puolesta haluan lämpimästi kiittää Panua hänen työstään tämän siirtymän aikaansaamisessa, Vitzthum sanoi tiedotteessa.

- Olen ylpeä johdettuani Konecranesia yhden sen historian avainvaiheen, hankinnan, integraation ja kannattavuuden parannuksen läpi. Haluan kiittää hallitusta ja kaikkia kanssatyöntekijöitäni erinomaisen yhteistyön vuosista, ja toivotan Konecranesille parhainta menestystä tulevaisuudessa, Routila totesi.

Johtajanvaihdoksen lisäksi Konecranes ilmoitti lykkäävänsä 21. marraskuuta Lontoossa pidettäväksi ilmoitettua pääomamarkkinapäiväänsä. Yhtiö ehätti ilmoittamaan pääomamarkkinapäivästään vasta perjantaina, kun toimitusjohtajan vaihdos julkistettiin maanantaina.

Konecranesin mukaan pääomamarkkinapäivä järjestetään, kunhan Smith on päässyt aloittamaan tehtävässä.

Ei vakuuttanut markkinoita

Uutinen toimitusjohtajan vaihtumisesta ei antanut Konecranesin osakkeelle puhtia tuoreeltaan, vaan iltapäivällä kello 16 tietämissä osake oli neljänneksi vaihdetuimpana 2,9 prosenttia miinuksella. Kauppaa käytiin 26,22 euron hintaan.

Samaan aikaan Helsingin pörssin pääindeksi OMXH oli 0,5 prosenttia plussalla.

 

Konecranes sijoittajille

Lisää aiheesta "Markkinat"