Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Yhtiön nostureita Hangon satamassa. Kuva: Konecranes

Konecranes aloittaa yt-neuvottelut Saksassa ja Suomessa

Konecranes pyrkii parantamaan Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikkönsä kannattavuutta. Kaikkiaan yt-neuvottelujen piirissä on noin 700 yhtiön työntekijää.

Konecranes ilmoitti tänään kutsuvansa työntekijöiden edustajat Saksassa ja Suomessa yt-neuvotteluihin osana pyrkimystään parantaa Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikkönsä kannattavuutta.

Yhtiö kertoo, että sen Teolllisuuslaitteet-liiketoiminta yksikön Engineer-to-Order -liiketoiminnan eli räätälöityjen nostureiden toimittamiseen keskittyvän yksikön suoritustaso on jo pitkään ollut heikko, ja lisäksi siihen on vaikuttanut yleisesti heikko ja epävarma kysyntä markkinoilla.

Suomessa neuvotteluiden piiriin kuuluvat kaikki Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikköön liittyvät toiminnot. Arvioitu irtisanomistarve on 25 työtekijää Hyvinkäällä ja 30 työntekijää Hämeenlinnassa. Lisäksi Suomessa harkitaan kaikkien Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikön työntekijöiden tilapäisiä lomautuksia.

Saksan ETO-organisaatio sijaitsee Wetterissä, jossa neuvotteluiden piiriin kuuluvat myynti-, suunnittelu-, tilausten hallinta- ja toimintaprosessit. Arvioitu irtisanomistarve organisaatiossa on 15 työntekijää.

Konecranesilla on noin 17 300 työntekijää maailmanlaajuisesti ja yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 700 työntekijää.

Lisää aiheesta:

Konecranesilla vahva tulos pandemiasta huolimatta

Konecranesin uusi toimitusjohtaja tulee traktorifirmasta

 

Lisää aiheesta "Markkinat"