Lehti suomalaiselle sijoittajalle

KONE Parkin tuotanto- ja kehitysyksikön työntekijöitä Kunshanissa Kiinassa. Kuva: Tuomas Harjumaaskola / Kone.

Kone kasvaa kaikilla markkina-alueilla

Kone kasvatti tilauskantaansa 9 prosenttia toisella vuosineljänneksellä 2,310 miljardiin euroon. Yhtiön liikevaihto kasvoi samat prosentit viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Huhti-kesäkuun liikevaihto oli 2,541 miljardia euroa.

Tammi-kesäkuun liikevaihto kasvoi 9,2 prosenttia 4,740 miljardiin euroon. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto kasvoi 7,7 prosenttia. Liikevoittoa vuoden ensimmäiseltä puoliskolta on kertynyt 521,8 miljoonaa euroa eli 11,0 prosenttia liikevaihdosta. 

Hyvä kehitys on vaikuttanut myös yhtiön ohjeistukseen. Nyt Kone arvioi vuoden 2019 liikevaihdon kasvavan 4 - 7 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2018 liikevaihtoon. Oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan 1 170-1 250 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttakurssit pysyisivät heinäkuun 2019 tasolla. 

 

Saadut tilaukset (Me) Lähde: KONE H1 2019.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth on tyytyväinen yhtiön tuloskehitykseen.

– Toisella vuosineljänneksellä kehityksemme oli hyvää monella saralla. Olen erityisen tyytyväinen, että saadut tilauksemme jatkoivat erittäin hyvää kasvua, ja nyt myös tilausten marginaali parantui. Liikevaihdon kasvu tuli tasapainoisesti kaikista liiketoiminnoista ja kaikilta maantieteellisiltä alueilta, Ehrnrooth sanoo Koneen pörssitiedotteessa.

 


Uuslaitemarkkinan Kone odottaa kehittyvän melko vakaasti tai kasvavan hieman. Kiinan markkinan odotetaan olevan melko vakaa tai kasvavan hieman tilatuissa yksiköissä. Muualla Aasian ja Tyynenmeren alueella markkinan odotetaan kasvavan hieman. Pohjois-Amerikassa sekä Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella uuslaitemarkkinoiden odotetaan olevan melko vakaat.

1–6/2019 (1–6/2018). Lähde: KONE H1 2019


Huoltomarkkinan odotetaan kasvavan voimakkaimmin Aasian ja Tyynenmeren alueella ja kasvavan hieman muilla alueilla. Modernisointimarkkinan odotetaan kasvavan hieman Pohjois-Amerikassa sekä Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella, ja kehittyvän vahvasti Aasian ja Tyynenmeren alueella, Kone raportoi.

Markkinat ottivat Koneen osavuosikatsauksen vastaan hyväksyvästi myhäillen. Yhtiön kurssi oli torstai-iltapäivänä lievässä nousussa.

Kone Oyj sijoittajille

Lisää aiheesta "Markkinat"