Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuva: Kone

Kone avasi kaikille avoimen ideakilpailun: mitä kaikkea älyhissiin voisi liittää

Koneen älyhisseihin on jo liitetty muun muassa drooni, pyörätuoli, älykello ja koiran älykaulapanta. Hissi on myös onnistuttu kutsumaan oikeaan kerrokseen ajatuksen voimalla. 

Kone toi vuonna 2019 markkinoille maailman ensimmäisen digitaalisten älyhissien malliston. Tähän mennessä niihin on jo onnistuneesti liitetty muun muassa drooni, pyörätuoli, älykello ja koiran älykaulapanta. Hissi on myös onnistuttu kutsumaan oikeaan kerrokseen ajatuksen voimalla. 

Hissien avoimet ohjelmointirajapinnat mahdollistavat tiedonsiirron lähes minkä tahansa digitaalisen palvelun tai ratkaisun ja hissien välillä.  Hisseihin voidaan kehittää uusia palveluja koko niiden elinkaaren ajan.

Kone avasi nyt kansainvälisen avoimen ideakilpailun. Yhtiön mukaan kilpailun tarkoituksena on kerätä hyödyllisiä, yllättäviä ja hauskojakin ideoita siitä, mitä hisseihin voitaisiin liittää. Voittavan idean julkistamisen jälkeen Kone kokeilee idean toteuttamista käytännössä.

– Toivomme, että paitsi asiakkaamme, myös startup-yritykset, kumppanit, opiskelijat, arkkitehdit, rakentajat ja rakennusten käyttäjät osallistuvat tähän ideakilpailuun ja kertovat meille ideoistaan, yhtiön teknologiajohtaja Maciej Kranz sanoo.

– Mahdollisuudet ovat miltei rajattomat. Minkä sovelluksen tai palvelun sinä liittäisit, tai minkälaista lisäarvoa haluaisit olla mukana luomassa? Kestävän kehityksen mukaisista teknologioista liikenneratkaisuihin ja älykkäistä rakennuksista sovelluksiin ja palveluihin – haluamme tietää, mitä sinä liittäisit hissiin?”,  uuslaiteliiketoiminnan johtaja Tomio Pihkala sanoo.

KONE DX Experiments -kilpailu on avoinna 19. helmikuuta 2021 asti. Ohjeet kilpailuun osallistumisesta sekä kilpailun ehdot löytyvät täältä (englanniksi).

Yhtiö julkaisi myös videon ajatuksen voimalla hallittavasta hissistä inspiroimaan kilpailijoita. (Kesto 2:03)

Lisää aiheesta:

Kone nosti näkymiään loppuvuodelle – uuslaitemarkkina Kiinassa kasvaa

Koneen positiivinen tulosyllätys - toiminta Kiinassa elpymässä

Koneen tulos notkahti - pahin vielä edessä

Lisää aiheesta "Markkinat"