Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan suomalaiset haluavat vaurastua siinä missä muutkin.

Kokoomus esittää vaurastumistavoitteen

Kokoomuksen vaurastumistavoitteeseen kuuluu esimerkiksi osakesäästötili ja siihen liittyvä lahjoitus jokaiselle vastasyntyneelle lapselle.

Kokoomus haluaa, että suomalaiset voivat kasvattaa nettovarallisuuttaan keskimäärin 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, kirjoittaa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo Viisaan Rahan kolumnissaan (VR 8/2021).

Kokoomus on esittänyt työllisyys-, yrittäjyys- ja kestävyystavoitteen lisäksi Suomelle vaurastumistavoiteen. Puolue esittää esimerkiksi vastasyntyneille omaa osakesäästötiliä.

– Ajatuksena on, että äitiyspakkauksen mukana jokaiselle vastasyntyneelle avattaisiin osakesäästötili, jonne valtio tekee 300 euron talletuksen. Näin jokainen saisi kannustuksen ajatella ja kehittää omaa henkilökohtaista vaurauttaan, Orpo kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että Kokoomus olisi halunnut osakesäästötilistä laajemman alusta saakka. Orpon mielestä nyt onkin aika poistaa osakesäästötilin rajoitukset.

Hänen mukaansa se, että osakesäästötilejä oli vuoden 2021 alkupuolella jo lähes 200 000 ja tileillä olevat säästöt olivat lähes miljardi euroa, osoittaa, että suomalaiset haluavat vaurastua siinä missä muutkin.

 

Liity jäseneksi ja lue koko juttu!

Suomen Osakesäästäjien jäsenenä pääset lukemaan joulukuun Viisas Raha -lehden sekä kaikki aiemmin ilmestyneet numerot. Jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Markkinat"