Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Päivittäistavarakaupan myynti oli maaliskuussa 476,1 miljoonaa euroa.

Keskon myynti kasvoi maaliskuussa – vain autokauppa sukelsi

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 2,8 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Rakentaminen ja talotekniikka teki 4,9 prosentin nousun. Autokauppa sukelsi 12,6 prosenttia.

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen myynti oli maaliskuussa 2020 yhteensä 915,5 milj. euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 2,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

– Poikkeustilanne on näkynyt liiketoiminnoissa ja Keskon toimintamaissa eri tavoin. K-ruokakauppojen elintarvikemyynti kasvoi selvästi, mutta K-Citymarketin käyttötavarakauppa ja Kespron ravintola- ja suurkeittiömyynti laskivat, Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo yhtiön tiedotteessa.

– Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kasvoi Pohjoismaissa, mutta laski Baltiassa johtuen erityisesti siitä, että kaupat olivat epidemian takia suljettuna Liettuassa maaliskuun puolivälistä lähtien. Autokaupan vertailukelpoinen myynti laski edellisestä vuodesta.

Päivittäistavarakaupan myynti oli maaliskuussa 476,1 milj. euroa ja se kasvoi 2,8 %. Päivittäistavaran myynti K-ruokakaupoille kasvoi 10,1 %. Kespron myynti laski 20,5 %.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli maaliskuussa 369,7 milj. euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 4,9 prosenttia.

Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti laski 12,4 prosenttia ja konekaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 21,1 prosenttia. 

Autokaupan myynti oli maaliskuussa 71,5 milj. euroa ja vertailukelpoisesti myynti laski 12,6 prosenttia.

Lisää aiheesta:

Kaupan alan umpisurkeat luvut - runsaalla neljäsosalla myynti on romahtanut lähes kokonaan

Naisten ja miesten salkut – totta vai legendaa

Kesko täytti kovat odotukset – ennätyskvartaalien putki jatkui

 

Lisää aiheesta "Markkinat"