Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Myymälät sijaitsevat Katrineholmissa, Flenissä ja Vingåkerissa. Kuva: Bygg & Interiör

Kesko osti Bygg & Interiör -rautakaupat Ruotsissa

Keskon omistukseen siirtyy kolme ammattirakentajian palvelevaa myymälää Mälarin laakson alueella. Viime vuonna ostettavien toimintojen liikevaihto oli 13,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,9 miljoonaa euroa.

Kesko ilmoitti ostaneensa tänään ruotsalaiset Bygg & Interiör -rautakauppayhtiöt Katrineholm Fastighets AB:lta. Yrityskaupan myötä Keskon omistukseen siirtyy kolme pääasiassa yritysasiakkaita palvelevaa myymälää, jotka tällä hetkellä operoivat Katrineholmissa, Flenissä ja Vingåkerissa Woody-brändin alla. Yhtiöllä on noin 50 työntekijää.

Viime vuonna ostettavien toimintojen liikevaihto oli 13,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,9 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

– Bygg & Interiör täydentää erinomaisesti rautakauppatoimintojamme ja vahvistaa edelleen markkina-asemaamme Ruotsissa, jossa olemme pystyneet parantamaan kannattavuuttamme merkittävästi. Tulemme jatkamaan rautakaupan ja teknisen tukkukaupan kehittämistä Ruotsissa, joka on meille tärkeä kasvualue myös tulevaisuudessaKeskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala toteaa yhtiön tiedotteessa.

Keskon kertoo strategisen tavoitteensa rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalla olevan kannattavuuden parantaminen ja markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa.

Ruotsissa toimialaan kuuluvat rautakauppaketjut K-Rauta ja K-Bygg sekä Onnisen tekninen tukkukauppa, joka keskittyy kasvavaan infrarakentamisen liiketoimintaan. K-Rauta keskittyy pääosin kuluttajien palveluun 17 myymälässä ja verkkokaupassa. Ammattirakentajien palvelee 34 K-Bygg myymälää, joihin myös ostetut liiketoiminnot liitetään.

K-ryhmällä on toimintaa kahdeksassa Pohjois-Euroopan maassa. Viime vuonna Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan pro forma vähittäismyynti Pohjois-Euroopassa oli yhteensä 4,9 miljardia euroa. Keskon Ruotsin-toimintojen pro forma vähittäismyynti oli yhteensä 477 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta:

Kesko teki ennätystuloksen – ruoka ja rakennustarvikkeet kävivät kaupaksi koronakeväänä

Kesko vahvistaa asemiaan Norjassa ostamalla rautakauppayhtiö Carlsen Fritzøe Handelin

Koronakeväänä kodit ovat kunnostuneet - Kesko ja Tikkurila korjaavat potin

 

Lisää aiheesta "Markkinat"