Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Sanna Hughes torppaa puheet asuntosijoittajien säikähtämisestä. Kuva: Suomen Vuokranantajat & iStock

Kesän pitäisi olla vuokramarkkinoiden korkeasesonkia – Nyt tilanne on asuntosijoittajalle haastava

Asuntomarkkinoilla on paljon epävarmuutta, ja asuntosijoittavat ovat odottavalla kannalla.

Sijoittajalla on näköpiirissään nyt enemmän tummia pilviä kuin poutapäiviä. Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes muistuttaa, että kaikenlaiset markkinatilanteet voivat olla myös mahdollisuuksia.

– Toiselle huono markkinatilanne voi olla toiselle hyvä. On paljon tapoja vaikuttaa omaan sijoitustoimintaan ja sen kannattavuuteen, Hughes sanoo.

Tällä hetkellä tilanne asuntosijoittajankaan kannalta ei ole optimaalinen, sillä vuokra-asuntomarkkina ei ole ehtinyt koronan jälkeen palautua, asuntoja on paljon tyhjillään ja vuokrakehitys on joillakin alueilla jopa negatiivinen.

Kesä on tyypillisesti ollut vuokramarkkinoiden korkeasesonkia.

– Tämä kesä varmasti näyttää sen, palaavatko opiskelijat kotikaupunkeihinsa ja tuleeko tänne esimerkiksi vaihto-opiskelijoita vai onko etäopiskelu jäänyt nyt pysyvämmäksi ilmiöksi.

Suomen Vuokranantajat ry teetti jäsenillään keväällä kyselyn, jossa selvitettiin, miten jäsenet reagoivat markkinoiden muutoksiin. Tulosten perusteella uutta sijoitusasuntoa tavoittelevien määrä on hieman laskenut ja sijoitusasunnon myymistä harkitsevien määrä on vastaavasti hieman noussut.

Hughes kuitenkin torppaa puheet asuntosijoittajien säikähtämisestä.

– Ylivoimaisesti suurin osa asuntosijoittajista seurailee tilannetta, eli heidän ei ole pakko myydä. Yhtälö on tällä hetkellä kuitenkin sen verran haastava, että uusiakaan kohteita ei juuri tällä hetkellä lähdetä ostamaan vaan seurataan, miten markkinatilanne kehittyy.

Osakesäästäjänä saat enemmän

Osakesäästäjien jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.

Lisää aiheesta "Markkinat"