Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Ovaro Kiinteistösijoitus on vuokra-asuntoihin sijoittava yhtiö, jolla on noin 1600 asuntoa 30 eri paikkakunnalla Suomessa. Kuvituskuva.

Investors House jakaa Ovaro-osakkeitaan omistajilleen – noin viidenneksen siivu jakoon tällä viikolla

Kiinteistösijoitusyhtiö aloittaa Ovaro-osakkeidensa jakamisen omistajilleen.

Investors House on päättänyt aloittaa Ovaro-osakkeidensa jakamisen omistajilleen elokuisen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuutuksen mukaisesti. Yhtiö kertoo jakavansa tällä viikolla omistajilleen yhteensä noin 460 000 Ovaron osaketta eli noin viidenneksen omistamistaan runsaasta 2,4 miljoonasta Ovaron osakkeesta.

Yhtiökokouksen valtuutus kattaa Investors Housen koko Ovaro-omistuksen.

- Toteutamme aikaisemmin kerrottua suunnitelmaa ja jaamme nyt noin viidenneksen omistamistamme Ovaro-osakkeista Investors Housen osakkeenomistajille. Nyt jaettavat varat ovat noin 0,34 euroa Investors Housen osaketta kohden.  Operaatio kokonaisuudessaan perustuu käsitykseemme siitä, että Investors House kasvuyhtiönä ja Ovaro käänneyhtiönä ovat arvokkaammat erillään kuin yhdessä, toimitusjohtaja Petri Roininen perustelee.

Yksi Ovaro 13:lla IH:n osakkeella

Investors Housen hallituksen jokainen yhtiön osakkeenomistaja saa yhden Ovaro-osakkeen kutakin omistamaansa 13 Investors Housen osaketta kohti. Osakkeiden jakosuhteesta johtuvien Ovaro-osakkeiden murto-osia ei jaeta osakkeina, vaan vastaava määrä hyvitetään osakkeenomistajille käteisenä.

Lisäksi Investors House vastaa varojenjaosta aiheutuvasta 2,0 prosentin varainsiirtoverosta osakkeenomistajan puolesta ja tämän kattamiseksi maksaa erillisen 0,01 euron rahaosingon per osake, joka maksetaan kaikille yhtiön osakkeenomistajille.

Investors House arvioi, että osakkeina maksettavan varojenjaon ja erillisen käteisosingon kokonaisarvo on yhteensä noin 2,1 miljoonaa euroa (noin 0,34 euroa osakkeelta).

Yhtiö kirjaa varojenjaosta viimeisen neljänneksen tuloslaskelmaansa noin 0,7 miljoonan euron kertaluontoisen kulun. Varojenjaolla ei ole merkittävää vaikutusta Investors Housen ohjeistamaan operatiiviseen tulokseen (EPRA).

Jako käyntiin tällä viikolla

Jako toteutetaan jo lähipäivinä, sillä osakevarojenjaon irtoamispäivä on 10. joulukuuta ja täsmäytyspäivä 11. joulukuuta. Osakkeiden maksupäivä on torstaina 12. joulukuuta ja osakevarojenjakoon liittyvän käteishyvityksen maksupäivä keskiviikkona 18. joulukuuta.

Rahaosingon irtoamispäivä on 10. joulukuuta ja täsmäytyspäivä 11.12. Rahaosingon maksupäivä on 19. joulukuuta.

Varojenjaot Investors House suorittaa sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta.

Osakkeiden maksun jälkeen Investors Houselle jää noin 1,955 miljoonaa Ovaron osaketta, mikä jättää kiinteistösijoitusyhtiölle 20,4 prosentin omistuksen. Siten Ovaro pysyy jaon jälkeen edelleen Investors Housen osakkuusyhtiönä.

Investors House muistuttaa, että kukin osakkeenomistaja on itse velvollinen tekemään varainsiirtoveroa koskevan ilmoituksen ja huolehtimaan varainsiirtoveron suorittamisesta Verohallinnolle. Lisätietoja varainsiirtoveron ilmoittamisesta ja maksamisesta löytyy Verohallinnon verkkosivuilta.

Ei suurta rynnistystä

Investors Housen ilmoitus osakkeiden jakamisesta ei juurikaan vaikuttanut sijoittajiin, vaan yhtiön kurssi oli iltapäivällä kello 15.21 0,7 prosentin laskussa 6,70 eurossa.

Myös Ovaron kurssi oli 0,5 prosentin alamäessä ja kauppaa käytiin 4,15 eurolla.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli samaan aikaan 0,3 prosentin nousussa.
 

Lisää aiheesta "Markkinat"