Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvakaappaus Inderes videolta.

Inderes Nokiasta: ”Todennäköisesti isompia järjestelyjä edessä”

Inderesin analyytikko Mikael Rautanen pitää todennäköisenä, että Nokiaan on todennäköisesti tulossa isompia rakennejärjestelyjä.

– Kyllä tässä jonkinlaisia isompia rakennejärjestelyjä on todennäköisesti edessä. Se, jatkaako Nokia niiden jälkeen itsenäisenä yhtiönä, on isompi kysymys, analyytikko Mikael Rautanen toteaa videokommentissaan.

Kuitenkin markkinaspekulaatiot ovat jo antaneet Nokian osakkeelle uutta puhtia pörssissä, ja kurssi on lähes oikaissut alkuvuoden pudotuksensa.

– Tällainen spekulaatio tarjoaa osakkeelle tukea ja rajaa sen laskuvaraa.
Rautanen muistuttaa, että Nokia täyttää ensi kuussa 155 vuotta, joten kyseessä on ikoninen suomalaisyhtiö, jonka kohtalo koskettaa syvästi.

– Yhtiö on kuitenkin mennyt läpi suuremmistakin kriiseistä itsenäisyytensä säilyttäen. Siten toivoisi, että Nokia jatkaisi edelleen itsenäisenä yhtiönä.

Tässä vaiheessa Rautanen ei muuta näkemystään Nokian osakkeesta. Inderes päivitti arvionsa Nokiasta huhtikuun 8. päivänä toistaen ”vähennä”-suosituksen ja alensi tavoitehintansa 3,00 euroon aiemmasta 3,60 eurosta.

– Toki tällaiset markkinahuhut on huomioitava, mutta katsotaan asiaa ja näkemystä tarkemmin parin viikon kuluttua Nokian ensimmäisen neljänneksen tuloksen yhteydessä, Rautanen lupaa.

Lisää aiheesta:

Nokia nurkanvaltaushuhujen kohteena – ”Emme kommentoi markkinahuhuja”

Nokia nappasi toimitusjohtajan Fortumista - Rajeev Suri lähtee

Nokia pyörii huhumyllyssä

Nokialle kymmeniä uusia 5G-sopimuksia - kilpailijat silti edellä

Katso Inderesin analyytikon Mikael Rautasen koko kommentti videolta. (Kesto 4:58)

Lisää aiheesta "Markkinat"