Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Helsinkiläinen Espa on yksi NoHo Partnersin ravintola. Kuva: Anton Sucksdorff/NoHo

Hyvä loppuvuosi ja kannattavan kasvustrategian toteutuminen etuajassa siivittivät NoHo Partnersin positiiviseen tulosvaroitukseen

Ravintolakonserni päivitti näkymiään ja nosti ohjeistustaan kuluvalle vuodelle.

Nordic Hospitality Partners eli NoHo päivittää näkymiään ja nostaa ohjeistustaan tälle vuodelle koko konsernin sekä ravintolaliiketoiminnan (vertailukelpoisen jatkuvan toiminnan) osalta.

- Parantuneen tulosnäkymän taustalla on yhtiön kannattavan kasvun strategian toteutuminen etuajassa, henkilöstövuokraustoiminnasta luopuminen sekä onnistunut viimeinen kvartaali ravintolaliiketoiminnassa, yhtiö kertoo.

NoHo odottaa nyt, että konsernin liikevaihto on arviolta 270 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali 11 prosenttia, kun marraskuussa annetussa ohjeistuksessa liikevaihdoksi arvioitiin noin 260 miljoonaa ja liikevoittomarginaaliksi yli kymmenen prosenttia.

Yhtiön mukaan ravintolaliiketoiminnan (vertailukelpoisen jatkuvan toiminnan) liikevaihto on koko vuodelta arviolta 270 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali 6,5 prosenttia. Senkin osalta ohjeistus nousi, sillä aiemmin odotus oli noin 260 miljoonan liikevaihto ja yli kuuden prosentin liikevoittomarginaali.

NoHo piti kuitenkin ravintolaliiketoimintansa pitkän aikavälin ohjeistuksen ennallaan: tavoitteena on saavuttaa noin 350 miljoonan euron liikevaihto ja noin kahdeksan prosentin liikevoittomarginaali vuoden 2021 loppuun mennessä.

- Kannattavan kasvun strategiamme etenee etuajassa ja olemme hyvällä matkalla kohti vuoden 2021 tavoitettamme ja noin kahdeksan prosentin liikevoittomarginaalia ravintolaliiketoiminnassa. Strategiajaksomme ensimmäisen vaiheen tavoite oli saada tänä vuonna aikaiseksi selkeä tuloskäänne. Olemme nyt onnistuneet nostamaan kannattavuuden hyvälle tasolle, viemään Royal Ravintolat -yrityskaupan synergiat maaliin ja aloittaneet kansainvälistymisen toden teolla. Seuraavassa vaiheessa siirrymme takaisin kasvun radalle kannattavuutta unohtamatta, NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kuvailee.

Konserni tarkentaa tilikauden arviota vuosittain neljännen kvartaalin tulosjulkistuksen yhteydessä.

Odotettua nostetta kurssille

NoHon positiivinen tulosvaroitus heijastui odotetusti myös yhtiön osakekurssiin. Kello 13.28 osake oli puolen prosentin plussilla kallistunut 10,25 euroon.

Samaan aikaan pörssin yleisindeksi OMXH oli 0,2 prosentin nousussa.

Lisää aiheesta "Markkinat"