Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Componentan jatkuvaa liiketoimintaa on sopimusvalmistusliiketoiminta, joka sisältää valimot Porissa ja Karkkilassa sekä konepajat Jyväskylässä, Härmässä, Kurikassa, Leppävedellä sekä Sastamalassa. Kuva: Componenta

Harvoin näin päin: tytäryhtiön konkurssi, tulosvaroitus ja kurssi ylös 10 %

Valuratkaisujen toimittaja Componenta antoi tulosvaroituksen Ruotsin tytäryhtiönsä konkurssin jälkeen.

Componenta laski arviotaan koko vuoden liikevaihdostaan, kun ruotsalainen tytäryhtiö Componenta Främmestad luokiteltiin konkurssin jälkeen lopetetuksi toiminnoksi.

- Componentan ruotsalainen tytäryhtiö Componenta Främmestad AB jätti konkurssihakemuksen paikalliseen käräjäoikeuteen 25. syyskuuta. Componenta on määräysvallan menettämisen jälkeen luokitellut ja raportoi Componenta Främmestad AB:n lopetettuna toimintona, yhtiö kertoo.

Componenta antoi juuri tuolloin syyskuun lopulla edellisen tulosvaroituksen Främmestadin konkurssin tiimoilta, jossa liikevaihdon arviota laskettiin alun perin arvioidusta 90-110 miljoonasta eurosta 55-65 miljoonaan euroon.

Nyt siis toisessa tulosvaroituksessaan Componenta odottaa jatkuvien liiketoimintojensa liikevaihdon, johon sisältyy Komas Oy syyskuun alusta lähtien, mutta Främmestadin osuus on oikaistu pois, olevan 45-55 miljoonaa euroa "sen jälkeen, kun konsernin sisäiset tuotot ja kulut jatkuvien ja lopetettujen toimintojen välillä on eliminoitu kokonaisuudessaan".

Käyttökatteen osalta ohjaus pysyi ennallaan eli Componenta odottaa jatkuvien toimintojen vastaavan käyttökatteen säilyvän kuluvana vuonna positiivisena.

Componentan jatkuvaa liiketoimintaa on komponenttien sopimusvalmistusliiketoiminta, joka sisältää valimot Porissa ja Karkkilassa sekä konepajat Jyväskylässä, Härmässä, Kurikassa, Leppävedellä sekä Sastamalassa. Yhtiö tarjoaa valettuja ja koneistettuja komponentteja, takeita, hydrauliikkaputkia sekä levyleikkeitä kansainvälisesti toimiville ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajille. Konsernilla on noin 700 työntekijää.

Loikka pörssissä

Se, että Componenta antoi toisen tulosvaroituksen lyhyen ajan sisään, tai että yhtiön näkemys kuluvan vuoden myynnistään on käytännössä puolittunut vuoden edetessä, ei näyttänyt hetkauttavan sijoittajia.

Componentan kurssi ampaisi tulosvaroituksen jälkeen iltapäivällä vahvaan nousuun. Kurssi koheni lopulta peräti 13,2 prosenttia, mikä tosin tarkoitti senttiosakkeen kallistumista 0,1415 euroon.

Pörssin yleisindeksi OMXH nousi 0,3 prosenttia 9 708,38 pisteeseen.

 

Componenta sijoittajille

 

Lisää aiheesta "Markkinat"