Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuva: Jyrki Komulainen/Finavia.

Hallitus tukee Finnairia - tulossa 600 miljoonan valtiontakaus

"Valtio on vastuullinen omistaja, ja nyt on erittäin vakava tilanne sekä kansallisesti että kansainvälisesti, minkä vuoksi valtion täytyy tukea Finnairia," ministeri Tytti Tuppurainen toteaa.

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on täysin poikkeuksellinen, minkä vuoksi yritysten rahoituskanavat eivät toimi normaalisti.

– Finnair varautuu nyt etukäteen tilanteeseen, jossa se saattaa tarvita työeläkkeiden takaisinlainausta lisärahoituksen varmistamiseksi, jos muuta rahoitusta ei lähikuukausina ole saatavilla. Tällöin edellytetään aina takausta, joka normaalitilanteessa on pankkitakaus. Kun pankkitakauksia ei ole saatavilla, Finnair on hakenut valtion takausta, kerrotaan valtioneuvoston tiedotteessa.

– Valtio omistaa 55,8 prosenttia Finnairin osakkeista. Valtio on vastuullinen omistaja, ja nyt on erittäin vakava tilanne sekä kansallisesti että kansainvälisesti, minkä vuoksi valtion täytyy tukea Finnairia. Yhtiön ylläpitämät reittiyhteydet ovat Suomen huoltovarmuuden sekä rahti- ja matkustajaliikenteen kannalta erittäin tärkeitä, ja yhtiön vaikutus kansantalouteemme on merkittävä. Haluamme varmistaa, että Finnairin toiminta ei keskeydy, vaikka yhtiö kärsii koronaviruksen aiheuttamasta äkillisestä muutoksesta markkinatilanteessa, omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen toteaa.

Finnair tiedotti aiemmin pidättäytyvänsä osingonjaosta ja peruvansa 90 prosenttia lennoistaan.

– Varmistaakseen yhtiön tulevaisuuden pitkittyneessäkin koronavirustilanteessa Finnair on toteuttamassa kokoluokaltaan merkittävän lisärahoitussuunnitelman. Suunnitelma sisältää olemassa olevan valmiusluottolimiitin käyttöönoton, kiinnittämättömien lentokoneiden myynti- ja takaisinvuokrausjärjestelyjä sekä merkittävän suuruisen, markkinaehtoisen TyEL-takaisinlainausjärjestelyn. Suomen hallitus on vahvistanut yhtiölle tukevansa Finnairia aktiivisesti tämän poikkeuksellisen ajanjakson aikana Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoi yhtiön tiedotteessa.

Lisää aiheesta:

Finnair leikkaa 90 prosenttia lennoistaan - Tulosvaroitus: edessä tappiollinen vuosi

Suomen Pankin 2 laskelmaa: Kuinka syvälle talous vajoaa?

Ekonomistin pikakommentti: Koronavirus iskee kovaa

Nämä osakkeet saattavat hyötyä "stay-at-home" taloudesta

Inderes: Helsingin pörssissä odotettavissa joukko negatiivisia tulosvaroituksia

 

Lisää aiheesta "Markkinat"