Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Finnairilla on laivastossaan 19 Airbusin valmistamaa A321-kapearunkokonetta. Kuva: Finnair

Finnairin yrityskumppaniksi kiinalainen Juneyao Air

Finnair perustaa Juneyao Airin kanssa yhteisyrityksen pyörittämään Helsinki - Shanghai -reittiä.

Finnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteisen yrityksen perustamisesta. Yhteistyön aloittaminen edellyttää vielä asianmukaiset viranomishyväksynnät.  

– Aiesopimuksen tavoitteena on perustaa joint venture -yhteisyritys Helsinki - Shanghai -reitille. Sen avulla Finnair ja Juneyao Air voivat tarjota liikematka- ja vapaa-ajan asiakkailleen laajempia kohde-, aikataulu- ja hinnoitteluvaihtoehtoja sekä saumattoman matkustuskokemuksen molempien lentoyhtiöiden pääkenttien kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalla (HEL) ja Pudongin kansainvälisellä lentoasemalla (PVG), kerrotaan lentoyhtiön tiedotteessa.

– Huolimatta tästä lentoliikenteelle erittäin haastavasta ajasta, olemme erittäin sitoutuneita Kiinan markkinaan. Tästä yhtenä esimerkkinä on yhteistyömme Juneyao Airin kanssa. Olemme nyt ottamassa tärkeää askelta syventääksemme viime vuonna alkanutta yhteistyötämme. Se palvelee entistä paremmin asiakkaitamme. Yhteistyö luo myös pohjaa tulevaisuuden kasvulle sitten, kun lentoliikennemarkkinat alkavat jälleen normalisoitua, Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver sanoo. 

– Lentoliikenne on nyt vaikeassa tilanteessa. Uskomme kuitenkin edelleen vahvasti Kiinan ja Euroopan markkinoihin sekä kumppanuuteemme Finnairin kanssa. Olemme aiemmassa yhteistyössämme Finnairin kanssa saavuttaneet luotettavan ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden ja jaamme yhteiset visiot ja arvot. Kumppanuuden laajentaminen antaa meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötämme edelleen: Voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia palveluja sekä laajemman kohdevalikoiman, Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji sanoo. 

Juneyao Air avasi lentoreitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, mistä lähtien Finnair ja Juneyao Air ovat jakaneet lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille ja valituille reiteille Helsingistä Eurooppaan ja Shanghaista muualle Kiinaan. Myös Finnair Plus ja Juneyao Air Club -kanta-asiakasjärjestelmien vastavuoroinen sopimus toteutettiin elokuussa 2019. 

Kun yhteisyrityshanke toteutuu, se mahdollistaa lentokoodien jakamisen merkittävän laajentamisen molempien kumppaneiden verkostoissa.

Lisää aiheesta:

Hallitus tukee Finnairia - tulossa 600 miljoonan valtiontakaus

Finnair leikkaa 90 prosenttia lennoistaan - Tulosvaroitus: edessä tappiollinen vuosi

Lisää aiheesta "Markkinat"