Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuva: Finnair

Finnairilta uusi aluevaltaus – aloittaa lentoaterioiden kaupan maissa

Koronan kurittama Finnair tekee uuden liiketoiminta-avauksen, ja tuo Taste of Finnair –valmisateriat ruokakauppaan.

Finnair kuljetti syyskuussa 115 500 matkustajaa eli 91,0 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 vastaavalla jaksolla ja 40,1 prosenttia vähemmän kuin elokuussa 2020.

Aasian-liikenteen tarjonta laski 86,7 prosenttia vertailukaudesta. Pohjois-Amerikan kapasiteetti laski 100,0 prosenttia. Euroopan-liikenteen tarjonta laski 87,9 prosenttia ja kotimaanliikenteen kapasiteetti tippui 64,2 prosenttia.

Nyt Finnair kertoo tekevänsä uuden liiketoiminta-avauksen, ja tuo Taste of Finnair –valmisateriat ruokakauppaan.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-elämykseen ja arjen luksukseen kotona, nyt kun matkustamista on rajoitettu monin tavoin, Finnair Kitchenin toiminnasta vastaava johtaja Marika Nieminen kertoo yhtiön tiedotteessa. 

– Samalla tämä on meille uusi liiketoiminta-avaus ja työllistää kokkejamme Vantaalla. On erityisen hienoa, että aikana, jolloin suurin osa Finnair Kitchenin työntekijöistä on lomautettuna, voimme uuden kokeilun kautta tuoda tekemistä ja työllisyyttä työntekijöillemme.

Finnair Kitchenissä Vantaalla käsin valmistetut annokset ovat saaneet inspiraatiota Finnairin Business-luokan aterioista.

Kaksi pääruokavaihtoehtoa on saatavilla läpi viikon maanantaista sunnuntaihin ja lisäksi yksi alkuruoka aina perjantaista sunnuntaihin. Menu vaihtuu kahden viikon välein. 

– Aterioissa on inspiroiduttu pohjoismaisista ja japanilaisista mauista ja sesongin raaka-aineista. Menuissa on esimerkiksi suomalaista savunieriää ja poroa, sekä tokiolaisesta katuruokakulttuurista ammentava annos härkää ja teriyaki-retikkakastiketta, Finnair Kitchenin Head of Product Development Juha Stenholm kertoo aterioista.  

Ateriat ovat aluksi saatavilla Vantaan Tammiston K-Citymarketista, jonka jälkeen myös muut K-ryhmän kaupat voivat ottaa ne valikoimiinsa. 

Lisää aiheesta:

Finnair leikkaa kulujaan – Suomessa yt-neuvotteluiden piirissä 2 800 työntekijää

Finnair teki päivässä tappiota 2 miljoonaa - sumun hälvenemistä kiitoradalta saadaan odottaa

Finnair neuvottelee lisälomautuksista - koskee 6100 työntekijää Suomessa

Finnair laskeutui 91,1 miljoonan tappioon – tulossa 500 miljoonan osakeanti

 

Lisää aiheesta "Markkinat"