Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Habbon ja Hotel Hideawayn suunnittelu ja kehitys jatkuu edelleen Suomessa.

Elisa myy loputkin Sulakkeesta hollantilaiselle Azeriolle

Azerion osti Elisalta enemmistöosuuden Sulakkeesta jo kesällä 2018. Sulakkeen pääkonttori pysyy Suomessa ja toiminta jatkuu entisellään. 

Sulake ja Azerion kertoivat tänään yrityskaupasta, jonka myötä hollantilainen peli- ja mainosteknologiayhtiö Azerion on ostanut Elisalta loput 49 prosenttia Sulakkeesta. 

Aiemmin Orange Games -nimellä tunnettu Azerion osti Elisalta enemmistöosuuden 51 prosenttia Sulakkeesta kesällä 2018 ja on siitä lähtien toiminut Sulakkeen pääomistajana. Elisa on ollut rooli Sulakkeen sijoittajana ja omistajana 20 vuotta, eli yrityksen alkutaipaleelta, vuodesta 2000 lähtien.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista. 

Sulake jatkaa itsenäisenä toimijana Azerionin omistuksessa ja yrityksen pääkonttori pysyy edelleen Helsingissä, jossa sekä Habbon että Hotel Hideawayn suunnittelu ja kehitys jatkuu entisellään.

– Azerion on ollut tukemassa Habbon ja Hotel Hideawayn kasvua jo yli kaksi vuotta, joten omistuksen siirtyminen täysin Azerionille on luonnollinen jatkumo. Meistä on hienoa jatkaa matkaa ja Habbon sekä Hotel Hideawayn kehitystä yhdessä Azerionin kanssa, sillä yritysten liiketoiminnassa on paljon synergiaa, Sulakkeen toimitusjohtaja Valtteri Karu kommentoi.

– Azerionin tuella pystyimme päivittämään Habboa nykyaikaan ja mahdollistamaan sen tulevaisuuden uudella alustalla. Tänä vuonna kasvatamme ja kehitämme molempia tuotteita entisestään ja katsomme myös mahdollisuuksia uusien pelien suunnitteluun, nykyisten pelien teknologiaa hyödyntäen.

– Meillä on täysi luotto Sulakkeen ammattitaitoiseen ja kokeneeseen tiimiin, joka on menestyksekkäästi laajentanut peli-portfoliotaan viime vuosina, samalla kun Habboa on jatkokehitetty. Uskomme tiimin visioon ja olemme sitoutuneet tukemaan ja auttamaan Sulaketta sen tulevissa suunnitelmissa, yhtenäisenä osana Azerionia, Azerionin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Atilla Aytekin kertoo.

Lisää aiheesta "Markkinat"