Lehti suomalaiselle sijoittajalle

EAB:n tulosvaroitus oli ”raju pettymys” – tavoitehinta laski kolikon verran

Varainhoitoyhtiö varoitti tuloksen painuneen alkuvuonna tappiolle, eikä koko vuodenkaan tasolla päästä voitolle. Inderes pudotti reippaasti odotuksia huonompien lukujen vuoksi tavoitehintaansa EAB:lle 20 senttiä.

EAB Group kertoo tammi-kesäkuun tuloksen painuneen tappiolle liikevaihdon pysyessä lähes ennallaan.

- Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos muodostui tappiolliseksi jatkuvien palkkiotuottojen heikkenemisen sekä noin 0,9 miljoonan euron suuruisten kertaluonteisten kuluerien seurauksena. Kertaluonteiset erät liittyvät pörssilistaukseen, henkilöstön uudelleenjärjestelyihin sekä asiakassaatavan alaskirjaukseen, yhtiö kertoo tulosvaroituksen taustoista.

EAB-konsernin markkinointinimi on Elite Alfred Berg.

Yhtiö muutti tulosohjaustaan huomattavasti synkemmäksi ja arvioi nyt koko vuoden tuloksen jäävän tappiolliseksi siitä huolimatta, että kannattavuuden odotetaan paranevan loppuvuonna. Myös kokonaisliikevaihdon ennakoidaan laskevan hieman viime vuoden tasosta tuottosidonnaisten palkkioiden jäädessä arvion mukaan edellistä vuotta alhaisemmiksi.

Aiemmin EAB oli odottanut koko vuoden tuloksensa olevan positiivinen ja liikevaihdon kasvavan hieman, vaikka markkinoiden epävarmuuden arvioitiin jatkuvan.

Yhtiötä Inderesillä seuraava pääanalyytikko Sauli Vilén kuvaili EAB:n tulosvaroitusta rajuksi ja leikkasi suoraltaan ennusteita paitsi kuluvan mutta myös lähivuosien osalta.

- Päivitetyillä ennusteillamme osake on kallis ja sille on vaikea löytää järkeviä tukitasoja. Tulosvaroitus nostaa myös osakkeen riskitasoa selvästi ja kokonaisuutena osakkeen tuotto-/riskisuhde on heikentynyt oleellisesti. Näemmekin osakkeessa selkeää laskuvaraa ja tarkistamme EAB:n tavoitehintamme 2,3 euroon (aiemmin 2,5 euroa) sekä laskemme suosituksemme tasolle myy (aiemmin vähennä), Vilén kirjoittaa aamukatsauksessaan.

EAB julkaisee toisen neljänneksen raporttinsa 28. elokuuta.

Lisää aiheesta "Markkinat"