Lehti suomalaiselle sijoittajalle

DNA lipumassa ulos pörssistä – Alustavan tuloksen mukaan Telenor saanut yli 90 prosenttia osakkeista

Norjalaisyhtiö julkisti alustavia tuloksia ostotarjouksensa sujumisesta.

Norjalainen tietoliikenneyhtiö Telenor kertoi 9. huhtikuuta ostavansa DNA:n kahden pääomistajan, Finda Telecomsin ja PHP Holdingin osuudet operaattorista. Kaupat toteutettiin elokuun lopulla ja ne nostivat Telenorin DNA:n suurimmaksi omistajaksi 54 prosentin osuudella.

Syyskuussa Telenor käynnisti 29. elokuuta julkisen ostotarjouksen lopuista DNA:n osakkeista. Siinä tarjottiin muillekin omistajille samaa 20,90 euron käteisvastiketta per osake. Tarjouksen oli määrä päättyä 26. syyskuuta, mutta Telenor ilmoitti jatkavansa sitä aina 10. lokakuuta saakka.

Telenorin tänään julkistamien tietojen mukaan yhtiön ostotarjous on kiinnostanut muitakin DNA:n omistajia. Yhtiön mukaan se on saanut julkisella ostotarjouksellaan 26. syyskuuta mennessä osakepotin, joka vastaa 40,32 prosenttia kaikista DNA osakkeista.

Jos nämä kaupat toteutuvat odotetusti, ne nostavat Telenorin omistuksen DNA:sta 94,36 prosenttiin.

Kun 90 prosentin raja ylittyy, Telenor pystyy esittämään DNA:n lopuille vähemmistöosakkaille osakeyhtiölain mukaisen lunastusvaatimuksen jäljellä olevista osakkeista. Sen jälkeen norjalaisyhtiö voi hakea DNA:n osakkeiden poistamista Helsingin pörssistä.

Lisää aiheesta "Markkinat"