Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Boreon osakkeen kurssi nousi voimakkaasti yhdistymissuunnitelman julkistusta edeltävinä viikkoina ilman erityisiä yhtiöön liittyviä uutisia.

Boreon kurssinousu herättää huhuja

Sijoittajia on arveluttanut Boreon osakkeen voimakas kurssinousu ennen kuin suunnitelma Boreon ja Sievi Capitalin yhdistymisestä julkistettiin.

Sievi Capital ja Boreo tiedottivat 18.8.2021 selvittävänsä yhtiöiden yhdistymistä. Yhdistymisessä Boreon osakkeita tarjotaan Sievi Capitalin omistajille siten, että Sievin omistajat saisivat yhdistyneen yhtiön osakekannasta 40 prosenttia ja Boreon omistajat 60 prosenttia.

Osakesäästäjät on saanut jäseniltään yhteydenottoja, joissa epäillään tiedon yhdistymisen selvittämisestä vuotaneen joko vahingossa tai tahallisesti Boreon kurssinousun aikaansaamiseksi. Boreon osakkeen kurssi nousi voimakkaasti yhdistymissuunnitelman julkistusta edeltävinä viikkoina ilman erityisiä yhtiöön liittyviä uutisia.

Osakesäästäjät on julkaissut aiheesta tiedotteen, jossa taustoitetaan liittoon tulleita yhteydenottoja ja annetaan toimintaohjeita esimerkiksi väärinkäytösepäilyjen varalta. Preato Capital on merkittävä omistaja sekä Boreossa (73,3 %) että Sievi Capitalissa (23,2 %).

– Tämä kokonaisuus on johtanut markkinoilla spekulointiin pääomistajan kaksoisroolista ostajana ja myyjänä, liiton tiedotteessa sanotaan.

Lue Osakesäästäjien kannanotto kokonaisuudessaan täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"